Ramazan ayının başından beri Mescidi Aksa'ya yoğun saldırılar düzenleniyor.  Ben ise yorumcuların, gazetecilerin ve siyasilerin hepsinin kaçırdığı bir nokta üzerinde durmak istiyorum.

Siyonist azgın İsrail hangi politikaları uygularsa uygulasın, tamamen kendi sapık inançlarına dayanarak bunu gerçekleştiriyor. İsrail'in geçmişten beri bu topraklardaki en büyük hedefi Mescidi Aksa'yı yıkıp Süleyman Tapınağını inşa etmek ve Arz-ı Mev’ûd’a ulaşmak. Bunun için aslında Arab Baharı dâhil, Suriye'de olan mevzular, Suriye'nin kuzeyinde İsrail'in mayın eşeği PKK-PYD'yi desteklemesi, ikinci bir İsrail kurma çabaları vs. Türkiye, ikinci İsrail'in kurulmasına yaptığı karşı operasyonlarla set çekmeye çalışıyor, büyük de darbe vurdu. Kabalist hesaplar, Mescidi Aksa ile alakalı İsrail kurulduktan 74 yıl sonra Mescidi Aksa yıkılıp, Süleyman Tapınağı inşa edilmezse İsrail yıkılacaktır, diyor. Dolayısıyla 2022’ye kadar var güçleriyle saldıracaklar. (Tora – Bamidbar, Bet Amiktaş Açıklaması, 12 İyar 5767, s.798) Bu çerçevede, bölgeden gelen videolardan gördüğümüz kadarıyla Mescid-i Aksa'nın altında bildiğiniz bir şehir inşa edilmiş.

Siyonistler bu hesabı yaparken diğer taraftan hesaba katmadıkları meselelerle de uğraşıyorlar. İsrail’de bir iç karışıklık hâkim ve hükûmet kurulamıyor. Zamanın daraldığını düşündükleri için de telaş içindeler ve iç siyasî kargaşadan kurtulacak adımları atamıyorlar.

Hülasa son günlerdeki saldırılar ve baskınların olağanüstü düzeyde artmasının sebebi de bu. Mescidi Aksa'yı bir oldu bitti ile, bir baskınla yıkmak istiyorlar. “Armegedon” ve “Tanrıyı kıyamete zorlama” inançlarından dolayı saldırı politikalarına hız vermiş durumdalar.

Öte yandan İslâm büyükleri de büyük bir hesaplaşmanın eşiğinde olduğumuzu söylüyor.

Bu vaziyette bize düşen ise merkezde Anadolu olmak üzere İslâm âleminde bir siyasî birliğin teşekkül etmesini sağlamaktan geçiyor kanaatimce. Bunun yolu ise yine Anadolu’nun İslâm’ın hâkim kılındığı bir nizam çerçevesinde güç merkezine dönüşmesinden geçiyor. Bu durup dururken olmayacak, tıpkı İsrail’i buradan slogan atarak yıkamayacağımız gibi devlete İslâm’ı hâkim kılmak da slogan atarak olmayacak.

Buna devleti Müslümanlar zorlayacak.

Görüş: Said Bulut