Venezüella'da özel bir vaziyet var. Gerçekten de Venezüella, Amerikan emperyalizminin karşısında duruyor, Rusya'yı desteklemeye ve Bolivarcı Devrim'in tarihsel çizgisini korumaya devam ediyor. Bu iyi bir şey.

Ben Venezüella'daki üst düzey kişiler tarafından ihanete auğramış bir tutsağım. Özgür kalmamı sağlayabilirler; ama Venezuela'ya geri dönmemi istemedikleri için buna izin vermiyorlar. Ama ne olursa olsun, tamamen doğru taraftayız. Venezüellalı yöneticiler daha önce de hatalar yaptılar. Amerikalıların ve Siyonistlerin, Venezüella’nın başını belaya sokmasına izin verdiler, dünyanın en zengin ülkesi olan Venezüella şu anda zor durumda. Birçok kez söyledim ve yine söyleyeceğim. Yıllar önce onlara ABD'deki tüm petrolün satılması gerektiğini söyledim. O zaman 7 milyar dolardan fazla ediyordu. Hiçbir şey yapmadılar. Kardeşim Lenin petrol bakanına tavsiyede bulundu; ama o her yerinden petrol fışkıran Venezüella'nın petrol savaşında kaybetmesine sebep oldu. Bu hep böyle sürdü. Yasal olarak yapılması gereken basit şeyler yapılmadı. Venezüella'nın altınlarının Venezüella Merkez Bankasına geri alınması gerektiğini söyledim. En küçük kardeşim Vladimir'in karısının annesi Venezüella Merkez Bankası'nın müdürüydü. Karısı zaten Venezüella Merkez Bankası'nda çalışıyor. Altını geri almak yasaldı ama hiçbir şey yapmadılar ve altınları kaybettiler. Bu tür şeyler yapılmalıydı; ama yapılmadı.

Venezüella'daki bazı insanlar gerçekten hain. Ben dahi değilim, ama onlar hain. Ve bu, benim Venezüella'ya dönmemi istememelerinin en önemli nedenlerinden biri. Fransa büyükelçiliği beş parasız. Ne olacağını bilmiyoruz; ama umarım Venezüella halkı Bolivarcı Devrimi korur ve geliştirir. Venezüella’nın başkanları Chavez ve Maduro'ya herkesin saygı duyduğunu unutmamalıyız. Ruslar onlara saygı duydu ve Venezüella'ya silah sattılar. Türkiye'nin mevcut Cumhurbaşkanı, başbakan olduğundan beri Venezüella ile dayanışma içinde.

Tarihte hiçbir zaman Venezüellalı bir mahkûm hapishanede böyle sorunlarla karşılaşmamıştı. Venezüella'daki bazı insanlar geri dönmemi istemiyor ve devrime ihanet ediyorlar. Fransa'da kalmamı arzuluyorlar. Oysaki ben Fransa'da hapiste olmamalıyım. Hakkımda menfi hiçbir delil, tanık vs. yok. Avukatlarım hakkımdaki şeylerin ayrımcılık olduğunu bilirler. Biliyorsunuz, tazminat cezasına çarptırıldım ve para ödemek zorunda kaldım. Para, hukuka aykırı bir şekilde tazminat ödememi organize eden Siyonist-Yahudi avukatlara ödendi. Yaklaşık 9 yüz bin avro ödendi. Bu bir servet. Tabii ki bu parayı ben ödeyemedim, Fransa İçişleri Bakanlığı ödedi. Ama bunu yapmaya hakları yoktu. Benimle ilgili her şey yasadışı ve delilik.

Güçlü olmalı ve ihtilâl için çalışmalıyız. Unutmamalıyız ki, İslam ulvî bir ihtilâldir.

Vaziyet hakkında karamsar değilim ama şu anda iyimser de değilim. Dünya zor durumda. Fransa dünyanın her yerine silah satıyor. Avustralya'ya da silah satmak istedi. Ancak ABD anlaşmayı engelledi ve Avustralya ile ittifak kurdu. Bu yasadışı ve Fransa NATO üyesi olmaya devam ediyor. ABD ortalığı karıştırıyor. Ukrayna Cumhuriyeti'ndeki ayaklanmayı destekliyorlar. Böylece binlerce masum insanın ölmesine sebep oldular. Bu masum insanların çoğu, Ukrayna kuvvetleri içindeki aşırılık yanlıları tarafından öldürüldü ve öldürülmeye devam ediyor.

İsrail hükümeti çok akıllı. Savaş konusunda tarafsızlar. Rusya, 1948'de İsrailliler için önemli bir rol oynadı. Öte yandan 1950'lerin başlarından bugüne kadar Suriye ordusu üzerinde de önemli rol oynadılar. Yaklaşık 70 yıldır Suriye'deler. Suriye'de üsleri var ve Suriye ordusuna yardım ediyorlar. Baas rejimi onlar tarafından yaşatılıyor.

Bir başka Baas rejimi, Saddam Hüseyin'in İran'a saldırarak sorun çıkardığı Irak'tı. Irak, tam bir karmaşaya sebep oldu. Sonuçta Baas cumhuriyeti yıkıldı. ABD ordusu orada. Irak’ın kuzeyinde Kürtler yaşıyor. Kuzey Irak'ta güç onlardaydı ve bir isyan çıkardılar. Kürtler mükemmel insanlar; ama bazıları İsrail yanlısı. Bu Baran okuyucularını şaşırtmaz; ama söylemeliyim çünkü tarihin bilinmesi gerekiyor. Bölgedeki sorun devam ediyor. Ortadoğu'daki tüm bu insanlar ABD tarafından manipüle ediliyor. Benim gibi tecrübeli biri ise 27 yıldır hapiste. Ama korkmuyoruz, tüm hayatımızı feda etmeye ve ölmeye hazırız.

Lâ ilâhe illallah Muhammedün resûlullah!

Allahuekber!

09.04.2022