Ne yazık ki, hadiseler iyi gitmiyor. Venezüella zor durumda. İran da zor durumda. Türkiye ise birçok düşmanla karşı karşıya... Türkiye’nin karşısındakiler iç ve dış düşmanlar. Yunanistan ile adalar konusunda bir anlaşmazlık yaşıyorlar. Yunanistan'ın uzun yıllar Türkler tarafından idare edildiğini unutmamalıyız. İngilizler Yunanistan'ı işgal etti ve Türkleri kovdu. Yunanlılar eski bir güçtü ve uzun süre tarihten kaybolmuşlardı. Örneğin, Karadeniz'deki en önemli yarımadanın nüfusunun büyük bölümü, Ruslar bu bölgeyi işgal edene ve onları bu topraklardan kovana kadar Yunanlıydı. Bu olay, Germen kökenli kraliçe II. Katharina zamanında oldu. Daha önce de söylemiştim, Venezüella için önemli bir figür olan Miranda, onun ordusunda bir generaldi.

Şimdi Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan bir gerginlikle karşı karşıyayız. Aslında bu gerginlik, Yunanistan'daki askeri sağcı faşistlerin darbesinden sonra başladı. Kıbrıs adasını Yunanistan'a ilhak etmeye çalıştılar. Şimdi, adada iki bölüm var. Biri Türkiye himayesinde, diğer kısmında bağımsız bir hükümet var. Durum yıllardır böyle devam ediyor. Ülkede güçlü olan Yunan sağı tarafından da birçok hata yapıldı.

Şu anda Akdeniz'in doğusunda neler oluyor?

Doğu Akdeniz'deki tüm adalar Türkiye’ye çok yakın hatta bu adaları Türkiye kıyılarından çıplak gözle görebilirsiniz. Buna mukabil adaların hepsi Yunanistan'a ait ve bu çok garip. Bu sebeple, adalardaki nüfusun çoğu Yunan ve bu durum bir karmaşaya sebep oluyor.

Türkiye, Libya'da cesurca bir şeyler yapıyor. Libya'da yüzyıllardır Türkler var. Trablus yakınlarında yaşayanların Türk kökenli olduğu bir kasaba olduğunu hatırlıyorum.

Türkiye'de bağımsız, vatansever, Müslüman bir hükümetimiz var. Eskiden böyle değildi. Türkiye'de iktidarda münafıklar, ikiyüzlü işbirlikçiler vardı. Amerika çok mutluydu. Ancak şartlar değişti. Bir darbe girişiminde bulundular ama başaramadılar. Ordunun gücüyle hükümeti devirmeye çalıştılar. Şimdi Türkiye'de vatansever bir ordu var; ama durum yine de kolay değil. Yunanistan ile bir çatışma yaşanıyor ve bu çatışma barışçıl bir şekilde çözülmelidir.

Bölgenin adalarında Türklerin olmadığını, ancak Yunanlıların her yerde olduğunu unutmayın. Öte yandan, Yunanların bazı tarihsel hakları var. Şu anda Yunanistan da Türkiye gibi NATO üyesi. Ancak Türkiye'nin mevcut hükümeti Batılı devletlerle bazı sorunlar yaşıyor ve maalesef Yunanistan da onlara karşı bağımsız değil. Her iki devlet de birbirine saygılı olmalı.

Yunan tarafından Türkiye'ye yönelik bazı protestolar var. Yunanlıların teorik olarak hakları olsa da hakikatte bu haklardan bahsedemeyiz. Türkiye ile müttefik olurlarsa aynı sorunlarla, aynı düşmanlarla karşı karşıya kalacaklar. Türkiye ve Yunanistan dost olmalı. Toplumları birbirine benzer. Küçük Yunan Cumhuriyeti ve büyük Türkiye Cumhuriyeti arasında iyi ilişkiler olmalıdır. Farklı olarak Yunanistan Cumhuriyeti'nin hemen hemen tüm nüfusu Yunanlılardan oluşuyorken, Türkiye Cumhuriyeti birçok milletten oluşmaktadır. Dolayısıyla Türkiye'nin tüm milletlere saygı duyması gerekiyor.

Yunanistan'da devrimci bir rejim vardı. Şimdi, durum farklı, artık böyle değil. Türkiye'nin devrimci bir rejimi yok; ama devrimci bir hükümeti var ve işleri kolay değil. Umarız bölgeye barış geri döner. Çünkü aslında tek bir düşman var, o da Siyonistler. Arapların, Türklerin, Müslümanların, Hıristiyanların ve Yahudilerin düşmanı onlar. Bütün Yahudiler Siyonist değildir. Fakat Siyonistler çok güçlü, hatta nükleer bir güç hâline geldiler. Ayrıca Arap rejimleri İsrail ile ilişkilerini iyileştirdi. Bazıları İsrail devletini tanıdı.

Ümid ediyorum Türkiye ile Yunanistan arasında tam bir barış olur. Türkiye, Akdeniz'in doğusundan faydalanma hakkına sahiptir.

İsrail devleti varlığını sürdürürse, çatışmaların dünyayı delik deşik etmeye devam edeceğini biliyorum. Umarız Yunanistan'da milliyetçi, ilerici ve sosyalist bir hükümet kurulur. Türkiye ve Arap dünyası ile Yunanistan ile iyi müttefik olacaktır.

İnşallah bir gün Türkiye topraklarındaki ABD üsleri kapatılır. Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm Müslümanları yeniden birleşmeye ve özgür olmaya ikna etmeli!

Allahü Ekber!

03.07.2022