Rusya ile Ukrayna arasındaki savaştan bahsetmemiz gerekiyor. Rusya, Ukrayna’nın doğusunda iki bölgeyi bağımsız cumhuriyet olarak tanıdı ve iki devletin varlığını ilan etti. Bu bölgelerde yaşayan insanların çoğunluğu Rus ve artık Ukrayna’ya bağlı olmayı istemiyorlar. Büyük çoğunluğu Rus kökenli olan bu insanlar arasında eski Rusya Komünist Partisi’nde üst düzey yetkili olanlar dahi var. Komünizm döneminde Ukrayna’da doğmuş olsalar bile bunlar Rusya kökenli. Ukrayna Cumhuriyeti, Rus devriminin büyük lideri Lenin tarafından kuruldu. Lenin insanları bölmedi, birleştirdi ve Ukrayna halkına da haklarını verdi.

Savaş devam ediyor ve bir takım garip şeyler yaşanıyor. Türkiye, bazen Ruslarla ilişkilerini korumak için aynı taraftaymış gibi görünse de diğer yandan Ukrayna hükümetine birçok yardımda bulunuyor. Ukrayna Türk yapımı silahlar kullanıyor. Bu enteresan durum, Türkiye’ye Türk silahlarının tüm dünyaya tanıtılması açısından çok önemli bir propaganda imkânı sunuyor. Unutmamalıyız ki Türkiye çok zor bir vaziyette. Ümid ediyorum, mazlum Türkiye gelişmeye devam edecek ve birçok ülke Türkiye’den silah alacaktır.

Rusya’nın son derece yavaş ilerlediği bir süreci yaşıyoruz ve bu beni şaşırtıyor. Bunun bir sebebi olmalı, sanki bir şey bekler gibiler… NATO ülkeleri insanları Rusya’ya karşı seferber ediyor, fakat resmî olarak asker göndermiyorlar. Çünkü bu yeni bir dünya savaşı anlamına gelir ve dünyada sadece Çin ve Rus insanı bir savaş için hazır. Diğer ülkelerin halkları savaşı kabul etmiyor. Ruslar milyonlarca insanı siyasî çıkarları için kurban etmekten korkmuyorlar, Çinliler ise bundan daha fazlasını yapabilir, bu böyledir. Gelişmelerin neler göstereceğini bilmiyoruz fakat görünüşe göre Ruslar çok yavaş ilerliyor ve ben bunun doğrudan Moskova tarafından hesaplandığını düşünüyorum. Çünkü bir haftada tüm Ukrayna’yı işgal edip işi bitirebilirlerdi, fakat ağırdan alıyorlar. Sebebini, bunun arkasında ne olduğunu merak ediyorum.

Bir başka enteresan mesele ise, Almanya’nın solcu hükümeti -tekrar ediyorum solcu hükümeti- insanlarını Amerikalılardan, Amerikan halkından ve hükümetinden ve diğer tüm herkesten daha fazla seferber ediyor Rusya’ya karşı. Bu garip bir durum. Şu doğru ki, birçok Ukraynalı savaşın başlamasının ardından Almanya’ya geldi, bu Ukraynalıların bir kısmı aşırılıkçı faşistler ve bunlar ülkede sorun çıkarıyorlar. Aslında faşist demek doğru değil, çünkü faşistler bunlar gibi çılgın insanlar değillerdi. Neler olduğunu gerçekten merak ediyorum.

Her ne olursa olsun Gönüldaş Erdoğan’ın siyasî çizgisinin doğru olduğunu ümid ediyorum, davranışlarının bir sebebi olması gerekiyor. Rusya ile iyi ilişkilerini korurken Batının desteklediği Ukrayna hükümeti ve Ukraynalılar da iyi ilişkilerini muhafaza etmek gerçekten akıllıca. Ukrayna hükümeti gerçekten çılgın bir hükümet. Ukrayna cumhurbaşkanı bir Yahudi. O Rusyalıları Ukraynalılardan daha çok düşünüyor. Büyükbabası II. Dünya Savaşında Nazilere karşı savaştı. Kendisi ise şimdi çok garip bir şekilde Nazilerin müttefikleri ve Ukrayna halkına hiç yardım etmemiş insanlarla birlikte Rusya’nın karşısında. Her neyse, bilmediğimiz bir şeyler olmalı. Ben cezaevindeyim ve bazı kaynaklara ulaşma fırsatına sahip değilim; fakat daha fazla bilgi olmalı.

Bir başka ilginç hadise yüksek seviyeli Amerikan delegasyonunun hâlâ Venezüella’da olması. Daha önce de söyledim, Venezüella’ya karşı uygulanan tüm yaptırımların kaldırılması için oradalar. Bu çok garip; fakat Venezüella hükümeti Amerikan tarafına geçmeyecektir, çünkü onlar hain değil. Onlar Rusların, Kübalıların, ajan olmayan Latin Amerika halklarının müttefikleri. Venezüella hükümeti harika bir Bolivarcı hükümet.

Emperyalizme karşı isyan bence kötüye gitmiyor, bilakis iyiye gidiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi insanlar millî menfaatlerini muhafaza ediyor. Türk hükümetleri Amerikalılarla ortaktı, Türk ordusu Amerikan emperyalistleri için çalışıyordu. Fakat bu artık geçerli değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öldürmeye, rejimi devirmeye çalıştılar, olmadı. Allah onu korudu ve ayrıca o cesur davrandı. Fakat emperyalistlerin ajanı ve siyonistlerin müttefiki oldukları için Türkiye düşmanlarını ve hainleri ortadan tam anlamıyla kaldıramadı. Siyonistlerin müttefiki olan ve Müslüman olduğu zannedilen herkes bir haindir ve ortadan kaldırılmalıdır.

Türkiye'nin İsrail'le ilişkileri var, bu eski bir vakıa biliyorsunuz. Ama hükümet İsrail için çalışmıyor ve İsrail ikiyüzlü bir oyun oynamak için Türkiye ilişkileri sürdürmek zorunda. Ukrayna ve Moskova gibi aktüel olaylara göre oynuyorlar. Rusya Devlet Başkanı'nın İsrail ile iyi ilişkileri olan dostları var. Ve unutmamalıyız ki Rusya, İsrail devletini tanıyan ilk ülkedir. Çünkü Filistin'de Yahudi komünistler vardı; ama onlar İsrail'de hiçbir zaman iktidara gelmediler. Bu yüzden Stalin İsrail'i tanımak ve bu barbar devleti desteklemekle tarihi bir hata yaptı.

İsrail Arapların, Müslümanların düşmanıdır. Şimdi sözde bazı Müslüman Arap devletleri İsrail'i tanıdıktan sonra İsrail'i destekliyorlar. Örneğin Fas, Faslıların çoğu Arap değil; ama Arapça resmi dil.

Sözde İslam devleti Suudi Arabistan ise İsrail'i resmen tanımıyor, buna rağmen İsrail'in sahibi olduğu güvenlik şirketleriyle iş ve anlaşmaları var. Daha önce söyledim; ama önemli olduğu ve unutmamamız gerektiği için tekrarlıyorum. Mekke'de bu şirket yüzünden binlerce insan bir kazada öldü. Peygamberi savunuyormuş gibi yapıyorlar; ama öyle değil. Bu sorundan bahsederken çok üzülüyorum. Sağcı veya solcu olabilirsiniz; ama Müslüman İslam'a ihanet etmez!

Ne olacağını bilmiyoruz. Emperyalistler geçmişte ülkemi ele geçirdi ve Venezüella Latin Amerika'da bağımsızlığını ilk kazanan ülke oldu. Bununla gurur duyuyorum. Ben de emperyalist düşmanlarla işbirliği yapmayı reddettiğim için 27 yıldır hapisteyim. ABD benim hapiste olmamı istiyor. Ben tutuklanıp buraya getirilmeden önce Sudan başkanına 50 milyon dolar ödediler. Tabiî ki Sudanlılar iyi insanlar ama emperyalistler beni tutuklamak için Sudan başkanıyla işbirliği yaptı.

Çok iyimser değilim; ama karamsar da değilim. Allah’a inanıyorum: Lâ ilâhe illallah Muhammedün resûlullah! Biz doğru taraftayız ve Allah bizimle beraber! Kazanacağız!

Allahü Ekber!

19.03.2022