Mel’un İsrail, her mübarek Ramazan ayında yaptığı gibi bu Ramazan’da da işgal ettiği Kudüs topraklarında yaşayan Müslümanlara zulmetmeye devam ediyor. Öte yandan Doğu Türkistan’daki terör devleti Çin’in Müslümanlara baskısı kötü bir hal aldı. Afganistan, Irak, Suriye’de perişanlık dinmedi.

Bütün bunlar yaşanırken Türkiye’de Müslümanlar ise güçleri nispetinde zulme tepkilerini ortaya koyuyorlar. En çok da zalim ülkelerin konsoloslukları önünde toplanılıp tepki gösteriliyor.

Müslümanlar böyle durumlarda dahi ihtilaf gösterip birbirleri ile çatışıyorlar. Bir kesim “Devlet gereğini yapar, siz duanızı edin…” derken diğer kesim eylemlere ve zulme tepki göstermeye devam ediyor. Bazıları ise “Sloganlardan yorulduk, icraat lazım!” sloganlarını atıyorlar.

Yapılan en büyük yanlışlardan biri her şeyi devlete havale etmektir. Bu durum sorumluluktan kaçmaktır. İşi ehline vermek farklı bir durum tabii. Fakat hiçbir şey yapmayıp, elinde çay bardağı ile haberlere bakarak “Devletimiz gereğini yapar!” demek Müslüman tavrı değildir.

Hazreti Peygamberimizin “Bir kötülük gördüğünüz zaman elinizle, gücünüz yetmezse dilinizle, ona da gücünüz yetmezse kalben buğz ediniz.” hadis-i şerifi mucibince, gerek basında, gerekse meydanlarda tepkilerini gösteren Müslümanlara “Sloganla bir yere varılmaz.” diye tepki göstermek de hoş bir tavır değildir. Bunu söyleyen kimse cephede zalime namlu doğrultan mücahid değilse tabii ki…

Hiçbir şey yapmayıp, en azından tepkileri ile zalime başkaldıranlara laf atanlar asr-ı saadette yaşasaydı Bedr’in Arslanlarına “Karşınızda kaç kişi var, teçhizatları çok kuvvetli, hiçbir şey yapamazsınız, sizi ölüme götürüyor!” diye tepki gösterirlerdi muhtemelen.

Evet, tepkilerimizi sadece slogan ile göstermek elbette yeterli değildir. Hayatımızın her alanında zalime karşı dik duracağız, olabildiğince boykot uygulayacağız, onlarla savaşabilmek için çok iyi silahlar üreteceğiz, muhtaç kalmamak için ekonomik bağımsızlık elde edeceğiz, imanımızı taze tutacağız. Şunu da aklımızdan çıkarmayacağız ki, Bedir’de cihad eden Müslümanlara yardım eden Cenab-ı Allah Müslümanlardan yanadır! Müslümanların kanlarıyla bereketlenen Filistin için her imkân ve mecrayı kullanmak lâzım!

Görüş: Eren Haklı

Baran Dergisi 749. Sayı