Ramazan başında şatafatlı iftar-sahur programlarından kaçının diye direktif verilen AK Parti gençlik kolları, Ağrı’da düzenledikleri sahur programına ait videoları sosyal medyadan paylaştı. Bu görüntüleri Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın paylaşmasının ardından ilk tepkiyi Mehmet Metiner “kardeşim bu programları yapın da paylaşmayın kimse bilmesin” minvalinde verdi. AK Partililerin daha sonra sildiği görüntüler de böylelikle yayılmış oldu.

Tabiî Ramazan ruhuyla hiçbir şekilde bağdaşmayan “çalgılı-çengili”, “bol kahkahalı” ve “vur patlasın çal oynasın”lı bu sahur programı görüntülerine haklı eleştiriler geldi. Enflasyonun ayyuka çıktığı, insanların 2 kilo sebzeye en az 50 lira verdiği ve alım gücündeki düşüşün halkın sabrını taşırdığı günlerde, Ramazan-ı Şerif’in ruhuyla bağdaşır görüntüler olsa kimsenin ne olduğuna dahi bakmayacağı masaların görüntüleri üzerinden bir tartışma alıp başını yürüdü.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, 700 kişiye toplam 21 bin liralık bir sahur programı düzenlediklerine dair bir fatura paylaşırken “gençlerin kanı kaynadı biraz da eğlendiler, n’olmuş yani” derken İmamoğlu’nun balık restoranı faturası, Kılıçdaroğlu’nun otel odası faturası gibi argümanlarla işi “bakın onlar daha çok yapıyor” demeye getirdi. Bu noktada Savcı Sayan’a katılıyoruz, “onlar” da “siz” de, milletin sıkıntı çektiği bu demde yapacağınızı yapıyorsunuz! Her geçen gün milletten daha fazla kopuyor, halkın sıkıntılarına kulaklarınızı daha çok tıkıyorsunuz. Hepsinden öte “onlar”ın “muhalefet”, kendinizin “iktidar” olduğunu, sorumluluğunuz olduğunu, memleket idare etmenin memlekette bir tek insan dahi sıkıntı çekerken rahat edememek olduğunu idrak edemiyorsunuz!

Halkın neye kızdığını anlamıyor, “o da yapıyor, bu da yapıyor” diyerek işi sadece yine ve yeniden en çok anladığınız iş olan paraya döküyorsunuz!

Mesele kahvaltının maliyeti değil, siz hâlâ anlamadınız mı?

Görüş: Faruk Hanedar