Bir memleketi işgâl etmeye kalkacaksın.

Sonra işgâl girişiminde başarısız olunca işbirlikçiler ile o memleketin yerli ve millî (moda ya şimdi) unsurları arasında iç savaş çıkartacaksın.

Kayıtlara geçmiş, yalnız hava saldırılarında 5 bin sivilin ölümüne, toplamda ise 100 binden fazla sivilin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vereceksin.

Geliştirilmiş sorgulama teknikleri adı altında havariliğine soyunduğun “İnsan Hakları”nın olabilecek her şekilde ırzına geçeceksin.

Sonra da giriştiğin bu savaşı hem kaybedecek hem de ben çekiliyorum diye sanki hiçbir şey olmamış gibi çekip gideceksin.

Yok ya!

Afganistan işgâlini başlatan ve sürdüren, neticesinde ise yenilip daha oradan nasıl çıkacağını bile çözemeyen başta ABD ile İngiltere olmak üzere NATO ve ISAF koalisyonu senelerdir Afganistan ve Irak’ta döktükleri kanın hesabını bir gün mutlaka ama mutlaka ödeyecektir.

Affedersiniz ama siz bunu oyun mu sandınız?

Ben nasılsa uzak kıtadan geliyorum diye silahlı silahsız diye ayırt etmeksizin insanların üzerine tonlarca bomba yağdıracaksın; bunu yaparken de aşağıdakilerin kolu bacağı kopmuş, çoluğu çocuğu parçalanmış, evi barkı yıkılmış demeyeceksin ve hiçbir şey olmamış gibi çekip gideceksin.

Yok canım, o iş hiç de öyle olmayacak!

ABD ve İngiltere başta olmak üzere NATO ve ISAF koalisyonu Afganistan ve Irak’ta her ne yaptıysa, bugün yahut yarın, mutlaka ama mutlaka bunun misliyle mukabelesini görecek.

Onlar sanıyorlar ki, Müslümanlar “Kısasta hayat vardır” düsturunu unuttular. Hayır, unutmadık!

Onlar sanıyorlar ki, oradan çekildikleri vakit hesap da kapanacak. Hayır, kapanmayacak!

Belki bugün size haddinizi bildirecek gücümüz yok; fakat hadiselerin seyrindeki süratten de anlaşılacağı üzere, sandığınızdan çok daha yakın bir gelecekte, Müslümanlara karşı işlediğiniz bütün cürümlerin bedelini sizin burunlarınızdan fitil fitil getireceğiz.

Uzak kıtada yahut yakın kıtada olmak bedel ödemeye mâni miymiş, değil miymiş göreceksiniz.

Siz yine bugün sanki kazanmışsınız da, lütfediyormuşsunuz gibi oradan çekilmeye devam edin.

Her şeyi görüyoruz, biliyoruz, ıstırabını çekiyoruz ve unutmayacağız. Bugün açık kalan hesap bir gün mutlaka kapanacak, hiç şüpheniz olmasın!

Görüş: Yavuz Beyoğlu