7 Mayıs Fransa için enteresan bir gündü. Çünkü Fransa’nın yeniden seçilen Cumhurbaşkanı iki eski cumhurbaşkanıyla görüştü. Bunlardan birisi sosyal demokrat olan Hollande, diğeri ise Yahudi bir göçmen olan sağcı Sarkozy. Hollande güleryüzlü, Sarkozy ise daha ciddi görünüyordu. Enteresan olan şu ki; Macron’un, Mélenchon liderliğindeki Yeni Ekolojik ve Sosyal Birlik isimli organizasyonla yüzleşecek olması. Birkaç hafta içerisinde Fransa’da bir seçim yapılacak. Macron oyların çoğunluğuna sahip olmak istiyor. Bu sebeple Mélenchon’ın başbakan olmasına karar verilebilir ve böylece Fransa’da gerçek bir kargaşa ortaya çıkabilir. Çünkü sağcı bir adam, sözde sosyalist bir partinin yardımıyla tam iktidarla şereflenecek. Bu bir kargaşa demek. Kötü olacak, ama umarız daha iyi olur, en kötüsü olmaz.

Yeri gelmişken Mélenchon’un fırsatçı bir tavırla Rusya'ya Ukrayna'nın işgali nedeniyle saldırdığını söyleyeyim, bu tam bir saçmalık. Ruslar kazanmaya hazır ve kazanacaklar, kaybetmeyecekler. Rusya'nın başkanı insani ve iyi biri, eğer daha şiddetli olmazsa her yerde daha az sorun olacak. Unutulmamalı ki Rusya Federasyonu'nda yaşayan Rus Müslümanları, Çar'dan sonra, Lenin ve Stalin'den bugüne kadar tüm rejimler tarafından saygı görmektedir. Hepsi rejimi ve cumhurbaşkanını destekliyorlar. Ne yazık ki Ukrayna'da özellikle Amerikalıların yardımıyla bir karışıklık var. Avrupa Birliği'nden insanlar Rusya'ya saldırıyor. Rus halkının çoğu bu saldırılara karşı hükümetle birlikte. Çoğunluğu komünist olan Rus muhalefeti rejimi destekliyor. Batı yanlısı muhalefet gevezelik yapsa da çok fazla oyları yok. Yanlış tarafta olmaya devam edecekler ve bir sonraki seçimde daha az seçmenleri olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zekice oyununa devam ettiğini tekrar belirtmeliyim. Hem Rusya hem de Ukrayna ile iyi ilişkileri var. Ama Ukrayna ile iyi ilişkiler kurması sadece Ukrayna ile alakalı değil, Ukrayna'da yaşayan Tatar-Türklerle ilgili. Tatarlar, Türkiye ile Ukrayna arasında önemli bir bağlantıdır. Tatarların çoğu Kırım Yarımadası'na döndü ama bu topraklar hiçbir zaman Ukrayna'ya ait olmadı. Venezüellalı bir general olan Francisco de Miranda liderliğindeki Rus ordusunun Tatarlardan ele geçirmesinden bu yana Kırım Rusya'nın bir parçası. Ruslar Tatarlara saygı duydular. Bölgeden yalnızca Yunanlar göç etti ve Kırım binlerce yıl bir Yunan toprağıydı. Katharina bir Alman aristokrat ailesinin üyesiydi ve Francisco de Miranda onun sevgililerinden biri oldu. Tarihin özel bir sırrıdır bu.

Umarım Ukrayna'daki kardeşlerimiz ile Türkiye’deki Türkler, Kürtler ve diğer azınlıklar bir arada barış içinde yaşamayı başarır. Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’deki isyanı durdurmak için gerekli önlemleri alır. Ne olacağını bilmiyoruz, ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir sonraki seçimde Kürt toplumunun çoğu da dahil olmak üzere Türk halkının ekserisinin desteğini almaya devam etmek için gerekli tedbirleri alacaktır. Türkiye'de bir muhalefet üyesi cumhurbaşkanı seçilebilir, inşallah olmaz. Çünkü artık tarihi geleneklere bağlılık sona erer. İnternet ve medya manipülasyonuyla ilgili bir karmaşa yaşanıyor. Dünyanın her yerinde Müslümanları savunan “gerçek Müslümanlar”, Batı tarafından kabul edilemiyor. İnşallah Cumhurbaşkanı Erdoğan iktidarda kalır ve Türkiye'deki dostum ve yoldaşım olan insanlarımız daha da güçlenir.

***

9 Mayıs'ı unutmamalıyız. Salih Mirzabeyoğlu gönüldaşım 9 Mayıs 1950'de tarihî bir lider nasıl olur sorusunun cevabı olarak doğdu. Maalesef aramızdan çok genç ayrıldı; ama yüreğimizde. Onu takip etmeli, hata yapmamalıyız, hala yaşıyormuş gibi davranmalıyız. Salih Mirzabeyoğlu gerçek bir lider olarak hepimize bir misal.

Türkler, Kürtler ve Hristiyan azınlıklar için her şeyin yoluna gireceğini umuyoruz. Hıristiyan azınlık demişken, ırkçı Ermenilerin şiddeti durmalı ve onlar yeniden Türklerle dost olmalıdır.

Ne olursa olsun biz kazanacağız.

Allahü Ekber!

07.05.2022

Görüş: Çakal Carlos