ABD, bir taraftan Yunan, öbür taraftan PKK-PYD vasıtasıyla Türkiye’yi abluka altına almaya çalışıyor.

ABD’nin ileri karakolu hâline gelen Yunanistan, ABD’nin verdiği binlerce zırhlı araç, 100 küsur helikoptere güvenen Yunanistan, cürmüne bakmadan Türkiye’yi tahrik ediyor.

Amerika’nın Atina Büyükelçisi, “NATO’nun amacı Yunanistan’ı korumak. Türkiye’ye karşı korumak. Adalar’ın egemenliği Yunanistan’a ait.” demişti. ABD kuklası, Yunan Başbakan Kiryakos Miçotakis, ABD kongresinde Türkiye’ye saldırdığı için üç dakika ayakta alkışlanmıştı. Tıpkı Ukrayna Başkanı Volodemir Zelenskiy’nin Avrupa Parlamentosu’nda alkışlandığı gibi.

Adaları silahlandıran, Ege ve Akdeniz’de Türkiye’ye karşı elinden geleni ardına koymayan Yunan, son süreçte daha da kazan kaynatmaya başladı!

Yunan basını, “Amerika ve Avrupa Birliği bizim arkamızda. Herkes bizi destekliyor” diyor. Afganistan’da Taliban tarafından hezimete uğratılan ve Ukrayna’yı Moskof ayısının önüne atan ABD’den medet umuyorlar.

Çipras’ın isyanı

Yunanistan’daki Sol İttifak’ın lideri Aleksis Çipras, “Batı’nın ileri karakolu olduk” dedi ve Miçotakis’in hükümetini eleştirdi: “Dış politikası saldırgan ve agresif. Yunanistan’ı güvensiz, belirsiz bir ortama sokuyor. Egemenliğimizi korumamız gerekirse tek başımıza olacağız. Kendimizi kandırmayalım, ortada kalırız.” Çipras, Yunan tarafında doğru düşünebilen tek adammış gibi gözüküyor.

Batı’nın ipiyle kukuya inenin hali!..

Anlaşılan Yunanistan Ukrayna’nın düştüğü vaziyetten hiç ders çıkarmamış. Batılılar Ukrayna’yı nasıl sattı? İlk önce Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron çağrıda bulunmuş, “Ukrayna toprak verip barış yapsın” demişti.

Macron’dan sonra ise Amerika Birleşik Devletleri’nin bunak başkanı Joe Biden “Ukrayna toprak ve taviz verip barış yapabilir. Zelenskiy’i uyardım ama beni dinlemedi. Dinlese böyle olmazdı.” dedi.

ABD, NATO ve Avrupa Birliği, Rusya’ya karşı savaşması için Ukrayna’ya 26 milyar dolarlık silah yardımı yaptı ve 40 milyar dolarlık yardım daha yapacağını söyledi. “Terör örgütleri”ne ne gerek var? Ortadoğu’da Müslümanları katleden, milyonları mülteci hâle getiren ABD, dünyanın gözünün içine baka baka Ukrayna’yı silahlandırdı ve savaştırıyor.

Stoltenberg de ağızbirliği yaptı!

Son olarak NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yaptığı açıklama ile, Ukrayna’yı yarı yolda bıraktı: “Ukraynalılar ne kadar toprak, özgürlüklerinden ne kadar taviz vermeye hazır? Barış için bedel ödemeye hazırlar mı?”

Görüş: Oğuz Can Şahin