İletişim Dairesi Başkanı Fahrettin Altun’un basın danışmanı olduğu yazılan gazeteci Aslan Değirmenci, bugün Osman Kavala’ya verilen mahkûmiyet kararı üzerine seri tivitler atarak kararın doğruluğunu kaleme aldı.

Aslan Değirmenci’nin bu tivitlerinde geçen bir cümle ise, fark edenleri şaşkınlığa uğrattı.

Önce Değirmenci’nin ilgili tivitini iktibas edelim:

“- Kim bu Osman Kavala? III

*Kurduğu faaliyet ağı ve gizli-açık desteklediği binlerce maaşlı elemanıyla özellikle kültür-sanat dünyasını yönlendiren gizemli bir baron.

*ABD destekli TESEV, Açık Toplum Vakfı ve PODEM gibi organizasyonların arkasındaki 'yerli' güç.”

Osman Kavala iddianamesinde geçtiği için, TESEV, Açık Toplum Vakfı isimlerinin yazılmasında sorun yok.

Ama Aslan Değirmenci, PODEM’i de yazmış ve Kavala tarafından kurulduğunu söylemiş.

Elbette PODEM ilgilileri de bunu görmüştür ve gerekli açıklamayı, gerekirse yapacaklardır; ama “okuyucularımız” için belirtmeliyiz ki, PODEM, Can Paker’in, Açık Toplum’dan ayrıldıktan sonra kurduğu “düşünce kuruluşu”dur. Osman Kavala ve Can Paker, şu anda tamamen karşı fraksiyonlardır ve aralarında irtibat yoktur.

PODEM’in kuruluşunda şu anda T.C. Cumhurbaşkanlığı Hukuk Kurulu başkanı olan Av. Mehmet Uçum da yer almıştır; bu resmî görevi sebebiyle de resmî olarak PODEM’den ayrılmış ama ““gönül bağı” devam etmektedir.

Ayrıca PODEM, “Pelikan” olarak adı çıkan Boğaziçi Küresel’in de (gazeteci Hilal Kaplan ve eşinin idaresindeki lobi kuruluşu) “kardeşidir.”

Bütün bunlar bir araya getirildiğinde, İletişim Dairesi Başkanı Fahrettin Altun’un çalışanı Aslan Değirmenci’nin PODEM’i Kavala organizasyonu olarak gösteren tiviti, oldukça şaşırtıcıdır.

Bunun hızlıca yazmaktan kaynaklı bir tashih mi yoksa Değirmenci’nin şahsi görüşü mü olduğu elbette açıklanması gereken bir durumdur diye düşünüyoruz.

Almanya’da ikamet etmekte olan bir “tivitır kullanıcısı”nın TBMM Başkanı Mustafa Şentop hakkında attığı lakayt tivit ve tartışma sıcaklığını korurken, devletin iletişim kurumuyla irtibatlı Aslan Değirmenci’nin PODEM ve Kavala birlikteliği hakkında attığı tivit, tashihe muhtaç değilse, çok daha farklı anlamları havidir herhalde.

Her şart altında, Aslan beyden bir açıklama beklemek hakkımızdır.

Not:

PODEM’in idari kadrosu ve yönetim kurulu

Haber-Yorum: İbrahim Haceviç