Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde, deprem riski nedeni ile boşaltılan Nizamettin Demirdöven İlkokulu’nun bahçesinde bulunan M. Kemal büstünün üzerine bir şahıs tarafından yazı yazılmıştı. Yazıda büstün put olduğu belirtilerek tapınılan bir heykelin mahiyeti hakkında bilgi verilmişti. Bu bilgiyi vermek suç teşkil ettiği için ivedi bir şekilde bu büyük cürmü (!) işleyen zanlı yakalandı. Zanlının yakalandığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından iftiharla duyuruldu. Soylu Twitter’dan yaptığı duyurusunda şu ifadeleri kullandı: “Tekirdağ’da Atatürk üzerinden provokasyon yapan zanlı yakalandı... Türk polisine koskoca bir alkış. İki gündür üstün bir teknik kullanarak yaptıkları analiz sonucu tespit takdire değer Türk polisi yakalar.”

Heykeli bu kadar koruyan ve hızlı bir şekilde o büyük suçluyu (!) yakalatan Muhafazakâr Kemalist zihniyet acaba İzmir’de minarelerden çav bella çaldıran failleri ne zaman bulacak? Twitter’dan bu pislik hadiseyi paylaşan CHP İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir’in göstermelik bir şekilde tutuklanıp serbest bırakılması ile hadisenin bir oldu bittiye getirildiğini faillerin bulunamadığını (!) unutmadık. Yoksa bu olay gündemden düştü diye peşine düşülmesi gerekmeyen küçük bir suç olarak mı görülüyor?

Peki ya öğrencileri zorla M. Kemal’e secde ettiren öğretmenden ne haber? Biz o öğretmenin akıbetini söyleyelim, göstermelik bir şekilde görevden uzaklaştırıldı, hadise soğuduktan sonra hemen görevine geri getirildi. Soruyoruz M. Kemal’e zorla secde ettirilmesi sizin için bir suç değil mi?

Dine hakaretin serbest olduğu memleketimizde, Kemalizm’in her türlü propagandası yapılırken metruk bir heykelin altına “put” olduğunu yazan bir şahıs büyük bir terörist muamelesi görüyor ve hemen rejim bekçileri tarafından cezası kesiliyor.

Müslümanlar çoğunlukta; ama kemalizmin tanrısının sahibi çok da İslâm’ın ve Müslümanların sahibi yok. Putlarına dokunan bir ineği dahi sürgün eden bu anlayış artık "muhafazakarlık" kisvesine bürünmüş bir şekilde ülkede hüküm sürüyor.

Haber-Yorum: Harun Şimşak