"Biz af dilemiyoruz! Salih Mirzabeyoğlu'ndan ve İstiklal Mahkemelerinde idam edilen binlerce insandan derhal ve resmen özür dilenmelidir!" Kemalist dikdatörlük yıllarca Müslümanlara zulm etmiştir. .Murat Özer

Abdurrahman DİLİPAK-Yeni Akit gazetesinden Murat ALAN- - Araştırmacı gazeteci-yazar Sevda Türküsev-Memur Sen'i temsilen Eğitim sen İstanbul 1. bölge başkanı Emrullah Aydın.İmkander başkanı Murat ÖZER- Köklü Değişim dergisinden Mahmut bey,İHH başkanı Bülent Yıldırım,Uluslararası Ekonomik ve Kültürel İlişkiler Birliği genel başkanı İbrahim Danacılar,Yazarlar Birliği başkanlığı yapmış Muzaffer Doğan, Karikatürist, Yeni Akit gazetesi yönetim kurulu üyesi Yalçın Turgut,Özgürder'i temsilen Murat Ayar, Mazlumder'den Avk. Arife Gökkaya ve Şanal Yurdatapan beyin katılımlarıyla basın toplantısını gerçekleştirdik. Ayrıca Gazeteci-yazar Ali Eren ve Daru'l Hikme'yi temsilen çalışmalarıyla takipçisi olduğumuz Talha Hakan Alp beyin de bulunduğu basın toplantısında "28 Şubat yargı kararlarının iptal edilmesi ve Salih Mirzabeyoğlu başta olmak üzere cezaevinde olan bütün müslümanların serbest bırakılmaları gerektiğini dile getiren toplumsal mutabakat halinde bir çok stk, yazar , gazeteci ve sendikanın altına imza attığı bildiri organizasyonu gerçekleştiren Ahde Vefa Platformu sözcüsü Tayyar Tercan tarafından okundu.

Bildirinin okunmasından sonra sırasıyla konuşmacılar görüşlerini dile getirdiler.
İlk sözü alan Abdurrahim Dilipak bir insana yapılan haksızlığın bütün insanlığa yapılmış olacağını dile getirerek İlk sözü alan Abdurrahman Dilipak. bir insana yapılan haksızlığın bütün insanlığa yapılmış olacağını dile getirerek Salih Mirzabeyoğlu'na yapılanların o kararın altına imza atanların yargılanması gerektiğini, tehtitin kaynağından kurutularak hukuka yönelik suikastın ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı,ve insani vicdani ve kardeşlik hukuku gereği olarak Salih Mirzabeyoğlunun özgür olması gerektiğini belirtti.

İHH Başkanı bülent Yıldırım Salih Mirzabeyoğlu'nun bir fikir adamı olduğunu vurgulayarak, 28 Şubat döneminde müslümanlara yapılan zulümlerden örnekler vererek artık o dönemde alınan yargı kararlarının iptal etmesi gerektiğini vurguladı.Bülent Yıldırım 0 dönem alınan kararların haince alınan kararlar olduğunu ve hala neden devam ettiğinin sorgulanması gerektiğini vurguladı.

Şanal Yurdatapan ise bir çok darbe gördüğünü, darbelerin ve sonuçlarının nasıl yıkıcı olduğunu ve hukukun askıya alınarak nasıl haksızlıklar yapıldığını anlattı
İbrahim Danacılar bey, 28 şubat döneminde yaşananların hla devam etmekte olduğunu ve meselenin ciddi olarak ele alınması ve bu konuda ısrarcı davranılması gerektiğini vurgulayarak Salih Mirzabeyoğlu'nun bir an önce özgürlüğüne kavuşması gerektiğini söyledi.

Memur sen'i temsilen gelen Emrullah bey 700 bin kişiyi temsilen geldiğini vurgulayarak, imkanlar olduğunda gereğini yerine getirmemenin ve haksızlık karşında susmanın zulme ortak olmak demek olduğunu söyleyerek, iktidar sahiplerinin bir dakika bile beklemeden bu haksızlıkları gidermesi gerektiğini belirtti.


Araştırmacı gazeteci-yazar Sevda Türküsev "Burada kimse merhamet dilenmiyor! Bir oradan bir buradan yargılamalar çözüm değildir!" diyerek, 28 Şubat yargı kararlarının bir an önce iptal edilmesi gerektiğini söyledi.
Yeni Akit gazetesi muhabiri Murat Alan Mirzabeyoğlu davasına bakan hakim Metin Çetinbaş'la ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunarak,alınan yargı kararlarının brifinglerde talimat alınarak verildiğini, o dönemki hakimlik yapanların, evinde av tüfeği bile bulunmayan insanlara idam verirken şimdi cephanelik bulunan çetelerin avukatlığını yaptığını belirtti.


Yeni Akit gazetesi yayın kurulu üyesi Karikatürist Yalçın Turgut bey ise Salih Mirzabeyoğlu'nun mütefekkir olduğunu,onun fikirlerine Türkiyenin ihtiyacı olduğunu söyleyerek 28 Şubat yargı kararlarının bütünüyle iptal edilmesi gerektiğini söyledi.


Özgürder temsilcisi Murat Ayar bey , temsil ettiği Özgürderin 28 Şubat zulmüne karşı durmak adına kurulduğunu ve mücadelelerini sürdürdüklerini belirtti ve 28 Şubat yargı kararlarının iptal edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Mazlumder adın konuşan Av. Arife Gökkaya ise, mağduriyetlerin devam ettiğini buna paralel olarak hak arayışının da daha güçle devam etmesi gerektiğini belirterek aynı şekilde 28 Şubat döneminde zulüm yapanların yargılanması gerektiğini vurguladı.
Köklü Değişim Dergisini Temsilen konuşan Mahmut Kar bey ise, 28 Şubat döneminde Müslümanlara yapılan linç girişiminin altını çizerek, hala Müslümanlara karşı yapılan zulümlere vurgu yaptı. Daha yakın bir zamanda 400 e yakın Müslümanın sadece fikirlerini dile getirdiklerinden dolayı yüzlerce yıl ceza verildiğini söyleyerek, bu gün süren zulümlere karşı da hassasiyetle tavır sergilenmesi gerektiğini belirtti.
Yazarlar birliği başkanlığı yapmış olan Muzaffer Doğan bey ise Necip Fazıl şiirleri okumanın bedel istediğini bir şiir okuyarak belirttikten sonra Sallih Mirzabeyoğlu'nun fikir adamı olduğunu , mütefekkirlerin fikirlerinden dolayı ceza almaması gerektiğini söyledi. Ne yazmış bu fikir adamı, yazdıklarının bu millete faydasına bakmadan sadece Müslümanlara karşı bir tavır olarak ceza verildiğini vurguladı.
Basın toplantısı hazırlanan bildirinin destekçileriyle birlikte muhatap kurumlara duyurulması ve yanlışlıkdan bir an önce dönülmesi temennisiyle bitirildi.