TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu’nun 28 Şubat darbesini araştırmak için oluşturduğu alt komisyon çalışmalarını tamamlayıp raporunu komisyona sundu. Darbe Komisyonu da bu raporla birlikte kendi hazırladığı raporu TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e dün teslim etti.
CHP ise, rapora, 28 Şubat’a ağırlık verildiğinden katılmadığını açıklayıp kendi hazırladıkları raporu TBMM Başkanı’na teslim etti. CHP’nin ve Müslüman Anadolu halkına düşman olan Kemalistler’in rapordan duydukları rahatsızlığı anlayabiliyorum!
28 Şubat’a giden yolda hazırladığı senaryolarla katkıda bulunan ajansın sahibinin ve kadrosunun kurduğu Yurt Gazetesi Salı günkü, “Meğer Komisyonun Derdi 28 Şubat’mış”  manşetiyle Darbe komisyonunun raporundan ne kadar rahatsız olduğunu gösteriyordu. Acaba neden!..
Müslüman Anadolu halkını sindirmeye mâtuf ve hâlâ acıları yaşanan bir darbenin araştırılmasından daha tabiî ne olabilir? Ki, bize göre daha 28 Şubat’la ilgili her şey yeni başlıyor.
Yurt Gazetesi’nin manşetine malzeme olan CHP’li Ali Rıza Öztürk’ün sözlerine göre Komisyon 28 Şubat’a odaklanmış ve bunu da rakamlarla ‘ispatlamış’.  Öztürk, Komisyon’un 28 Şubat’la ilgili olarak 108 kişi dinlediğini ama diğer darbelerle ilgili olarak daha az insanı (27 Mayıs ve 12 Mart’la ilgili 19 kişi, 12 Eylül’le 29 kişi dinlenmiş.) dinlediğinden şikâyet ediyor.
Sayın Öztürk şikâyet ediyor ama 28 Şubat’la ilgili olarak mağdur sıfatıyla dinlenmesi gereken çok kişi var. Hususiyetle de, 28 Şubat’ın keyfi yargı kararlarıyla hâlen hapishanede olan Anadolu’nun evlatları dinlenmeli. Dosyaları tekrar ele alınmalı.
Hapishanede tanıştığım İsmail Uysal, Ethem Köylü, Cihat Özbolat ve Yahya Yıldırım gibi isimlerin dosyaları tozlu raflardan indirilmeli. Dosyalara bakıldığında görülecek ki, sudan sebeplerle bu insanlara idam veya aynı suçtan 2 kere ceza verilmiş.
28 Şubat’la hesaplaşma niyetinde olan irade yüzünü hapishanelere çevirmeden bu hesaplaşmayı yapamaz. Bir insanın bir saniye bile özgürlüğünden mahrum olmasının ne demek olduğunu bilenler beni anlayacaktır!

yakup köse, milat gazetesi, 29 kasım2012