Emniyet teşkilatındaki paralel yapılanmaya bir darbe de Emniyet Genel Müdürlüğü'nden indi. Rütbe yükseltme sınav sorularının çalınarak paralel polis memurlarına dağıtıldığı müfettiş raporuyla sabitlenince Emniyet Genel Müdürlüğü düğmeye bastı. Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı ve Başbakanlık müfettişlerinin yaptığı incelemeler sonuçlandı.

2009, 2010 ve 2011 yıllarındaki sınavlara ilişkin yapılan incelemeler neticesinde 470 kişinin kopyayla komiser yardımcısı ve komiser olduğu tespit edildi. Soruşturma neticesinde 30 ilde 470 komiser ve komiser yardımcısının rütbesi söküldü. İstanbul'da rütbesi sökülen komiser yardımcısı sayısı 45, Ankara'da ise 25 olduğu öğrenildi.

POLİS MEMURU OLDULAR

Şaibeli rütbelerin temizlenmesi işlemi Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanlığı'nın girişimleriyle başladı. Hazırlanan müfettiş raporunun ardından İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği'nden görüş istendi. Hukuk müşavirlikleri, kesinleşen usulsüzlükleri göz önünde bulundurarak, rütbe sökme işlemini başlattı. Mevzuata uygun olarak gerçekleştirilen rütbe sökme işlemleriyle birlikte, usulsüz şekilde rütbesi yükseltilen komiser yardımcıları polis memuru oldu. Yapılan rütbe yükseltme sınavlarındaki şaibe de böylece tescillendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü komiser ve komiser yardımcılarına yönelik işlemlere ilişkin başta Ankara, Bartın, İstanbul ve Gaziantep olmak üzere 30 ilin valiliklerine yazı gönderdi. Uygulamaya konulan talimat üzerine 30 ilde aralarında komiser ve komiser yardımcılarının da bulunduğu 470 polisin rütbeleri söküldü. Rütbe sökme işleminin devam edeceği belirtiliyor. Yapılan tespitlerin ardından Eğitim Daire Başkanlığı'na rapor sunularak hukuk müşavirlerinden görüş istendi. Hukuk müşavirleri de 'rütbe sökülsün' görüşünü dile getirdi. Sadece 2009, 2010 ve 2011 yıllarına yönelik yürütülen soruşturmanın daha da genişleyeceği öğrenildi.

Keser döndü sap döndü; Cemaat de yapmıştı.

Emniyet teşkilatında rütbe sökme işlemi ilk kez yapılmıyor. Geçtiğimiz yıllarda bizzat cemaat tarafından pek çok emniyet personelinin rütbelerinin söküldüğünü belirten Emniyet Sen Genel Başkanı İrfan Çelik, 'Pek çok emniyet mensubunun terfi etmesine günler kala rütbesi cemaat tarafından sökülmüştü' dedi.

Bu rütbe sökme işleminden sonra millet soruyor; hiçbir zeka ve kabiliyeti olmamasına rağmen haksız ve hukuksuz bir şekilde Üniversitelere girmiş Doç, Prof, Ordinaryüs gibi kimselerde tenzili rütbe yapılacak mı? Asıl zulüm orda sürüyor ey hâkimler haberiz ola…