Hindukuş dağlarının zirvesinde, yokluk ve yoksulluk içerisinde, vatanlarını dinlerini ve imanlarını muhafaza etme adına önce Rusya’yı dize getiren Afgan Mücahidleri şimdilerde, çağın metal yığınlı, makine endeksli ABD ordusuna karşı tarihte benzeri görülmemiş bir manevi heyecanla savaşıyor. Ve bu savaşın neticesi olarakta zafer üstüne zafer kazanıyor. Ve haklı olarak başta Anadolu Müslümanları olmak üzere, dünya Müslümanları mücadelelerine, sabırlarına ve zaferlerine gıbta ile bakıyor.  Haberimiz neden gıbta ettiğimizi daha bir açık edecektir, buyurun haberimize bakalım;

“Afganistan İslam Emirliği-Taliban Eylül ayı savaş istatistiklerini içeren resmi bir rapor yayınladı. Rapora göre Ağustos ayında 526 NATO-ISAF ve 1061 Karzai rejimi askeri öldürüldü.

51 yabancı askerin ağır, 278'sinin orta derecede yaralı olduğu, 131 aracın imha edildiği, 17 hava aracının düşürüldüğü, 23 üssün imha edildiği de raporda yer aldı. Karzai rejiminin ise aynı dönemde 1568 asker, polis, ajan ve benzeri görevlisinin direnişçilerce öldürüldüğü, 72’sinin ağır, 715'inin orta derecede yaralandığını, 42'sinin esir alındığı, 5'inin direnişçilere teslim olduğu, 102'sinin direnişçilere katıldığı, 374 araçlarının ve 42 tesislerinin imha edildiği raporda belirtildi.

Eylül ayı boyunca direnişçilerin komutanlarına 299 gerilla, 13 taarruz tipi, 402 bombalı, 34 sniper tipi, 144 ağır roketli ve füzeli saldırılar düzenlendiğini, 123 çatışmanın gerçekleştiği, kendilerine yönelik 18 saldırının püskürtüldüğünü rapor ettikleri bildirildi.

Bu ayda toplam 2'si hava saldırılarında, 30'u çatışmalarda olmak üzere 32 direnişçinin hayatını kaybettiği, 23'ü orta, 20'si hafif derecede olmak üzere 43 direnişçinin yaralandığı, bu ay içerisinde hiçbir direnişçi tutsak alınamadığı gibi, önceden tutsak alınmış 4 direnişçinin de serbest kaldığı belirtildi. Raporda direnişçilerce ele geçirilen bol miktarda araç, cephane, silah ve roket sistemi de yer aldı.

Eylül ayı boyunca savaş suçu olarak işgalciler ve Karzai rejimi askerlerince aralarında çocuk kadın ve yaşlıların da bulunduğu 74 sivilin katledildiği, 66'sının yaralandığı, 78'inin kaçırıldığı raporda belirtildi.(19.10.2011, Pressmedya)

Tam biz bu haberi hazırlarken Afganistan’dan bir başka sevindirici haber geldi. Ve bu haber ile bir kez daha gördük ki, 2013 yılı Afganistan’da Taliban’ın zafer yılı olacak. Afganistan İslam Emirliği-Taliban sözcüsü yaptığı açıklamada Afganistan'ın Paktika ilinin Zurmat ilçesinde ağır patlayıcılarla yüklü bir kamyonla gerçekleştirilen feda eyleminde bu bölgedeki en büyük askeri üssün hedef alındığını 13 NATO ve 19 Karzai rejimi askerinin öldürüldüğünü, 28 NATO ve 45 Karzai rejimi askerinin yaralandığını duyurdu. Bu kayıplardan başka üste ağır çapta hasar oluştuğunu, 2 helikopterin, üsteki radyo istasyonunun, 1 casus balonun da imha edildiği, saldırının ardından 6 ambulans helikopterin ölü ve yaralılar için üsse geldiğinin görüldüğünü bildirdi. Sözcü, saldırının Nuristanlı 28 yaşındaki Selahaddin isimli bir "kahraman" Taliban mensubunca gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi