Türkiye’de vukû bulan Gezi olaylarını kaşıyan ve meydana gelen hadiseler üzerinden özgürlük, orantılı şiddet falan gibi propaganda yapan ABD’nin aslında nasıl bir diktatorya olduğu ortaya çıktı. Ne diyelim ELİNE BİR TAŞ ALAN ATSIN. Fırsat bu fırsat, kaçırmayalım. Düşen ABD’ye bir tekme de biz vuralım.

Malcolm X ruhu geri dönüyor!

ABD polisinin siyahi bir genci öldürmesi üzerine olaylar çıkan Missouri eyaletinin Ferguson kentinde gerginlik devam ediyor. Siyahi gencin beyaz polis tarafından öldürülmesine yönelik tepkilerin artması üzerine Missouri valisi şehirde olağanüstü hal ve sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Bu arada öldürülen gencin arkadaşlarıyla hırsızlık olayına karıştığını gösteren görüntüler de yayınlandı.

Polis yetkilileri gencin polise saldırdığını ve memurun aldığı yaralar yüzünden tedavi gördüğünü söylerken görgü tanıkları gencin elleri havadayken polisten kaçtığını belirtiyorlar.

Öte yandan gencin mahallesinde protestolar ve olaylar devam ediyor. Kentte 6 gündür protestolarını sürdüren eylemcileri güvenlik güçleri göz yaşartıcı gazla dağıtmaya çalıştı.

Yaşanan çatışmalar nedeniyle tatildeki ABD Başkanı Barack Obama’nın basın toplantısı düzenlediği olay sonrasında, çoğunluğu siyahi, öfkeli halka başka kentlerden ve beyazlardan da destek geldi. Yer yer trafiği kapatan protestocular ellerini yukarı kaldırarak "Ellerimi kaldırdım, beni vurma", "Michael için adalet", "Adalet yoksa barış yok" sloganları attı.