Eminönü Meydanı'nda toplanan gruplar, "İstanbul'dan Mısır'a kardeşliğe bin selam", "Defol Sisi, seninleyiz Mursi", "İslami hareket engellenemez" Müslümanlar dik durun karşınızda leşler var" Özgürlük Özgürlük Mirzabeyoğlu'na Özgürlük" şeklinde slogan attı.

Aralarında, Suriye'deki iç savaş nedeniyle ülkelerini terk edip İstanbul'a gelen savaş mağduru çocukların da bulunduğu grup, Rabia işareti yaparak ellerindeki Suriye bayrakları ile üzerinde "Rabia" yazılı flamaları salladı. Pankartlarda ise "Yakup Köselere Adalet" "Müslümanlar Birleşin" gibi dikkat çeken ifadeler vardı..

"Yakup Köselere Adalet Mirzabeyoğlu'na Özgürlük "

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından grup adına açıklama yapan 23 Şubat Gençlik Hareketi Medya Sorumlusu Serdar Fikret Kılıç, "Bugün Hama, Humus, Kahire, Şam, İskenderiye ve nice şehirlerinde kan kusan kardeşlerimize bir nefes olmak için buraya toplandık. Emin olun ki, burada yaptığımız her faaliyet, her dik duruşumuz Kahire'nin sokaklarında, Halep'in banliyölerinde, Hama'nın kanlı topraklarında yankı buluyor" ifadelerini kullandı.

Kılıç, Mısır'da 528 kişinin idam kararının kesinleşmesi durumunda, mahkemenin bununla kalmayacağını ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı mensubu 600 kişinin daha asılma kararına imza atacağını söyledi.

Serdar Fikret Kılıç, "Biz diyoruz ki, ey despot Sisi 16 bin İhvan-ı Müslimin üyesini hapsedip, 4 bin 500'ünü şehit ettiğin Mısırlı kardeşlerimizin ahı üzerine olsun" dedi.

Kılıç ayrıca 17 senedir fikir adamı Salih Mirzabeyoğlu'nun zindanda tutulduğunu ve Yakup Köse ile 32 arkadaşına 28 şubat dönemi yargı kararları neticesinde cezalar verildiğini belirtti.. Kılıç 6 yıl 8 ay ceza verilip yeniden cezaevine girecek olan Yakup Köse'nin Mektubunu da meydanda toplananlara okudu...

Köse Mektubunda Şöyle Seslendi:

Kardeşlerim!

Sizlerin zalimlere karşı dik duruşunuz, iman davası için öfkeniz, kötülere olan kininiz, sevgi ve muhabbete duyduğunuz hasretle burada toplandınız… Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in gençliğe hitabesinde hasretle beklediği; “Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kininin, öcünün davacısı bir gençlik” olarak buradasınız… Sizlerin korkuya karşı meydan okuyan bu dik duruşunuz bir gün emin olun; meclisinin duvarında “Hakimiyet Hakkındır” düsturunu da kazıyacaktır!"

Kardeşlerimize sahip çıkıyoruz

Eyleme katılan Sultan 2. Abdülhamid'in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, idamların gerçekleşmemesini temenni ettiklerini belirterek, "Bizler çok üzülüyoruz. Zulmü gören hep Müslüman kardeşlerimiz. Bu yüzden biz onlara destek için buraya geldik. İnşallah dualarla selamlarımızı onlara iletiriz. Üzücü bir olay, inşallah kardeşlerimiz idam edilmez" diye konuştu.

İdam kararlarının Türkiye'de protesto edilmesinin güzel bir durum olduğunu dile getiren Osmanoğlu, şöyle devam etti:

"Hepimiz kardeşlerimize sahip çıkıyoruz. Bizler bütün Ümmeti Muhammed, Müslüman kardeşlerimize elimizden neler geliyorsa yapmak için buradayız. Bunlar güzel etkinlikler. Burada hepimizin dualarını göndermesi ve buluşulması beni açıkçası etkiledi. Çünkü daha çok sesimizi çıkarmamız gerekiyor. Bizler buradayız."