Yazarlarımızdan Ömer Emre Akcebe ve Fatih Turplu, Aytunç Altındal ile 6 Aralık 2013 tarihli, 308. sayımız için “Elektromanyetik Zihin Kontrolü Vardır” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirmişlerdi.
Kendilerinden aldığımız bilgiye göre, söyleşinin kayıt dışı bölümünde, daha o tarihte, Aytunç Altındal bir suikasta maruz kaldığından, kendisinin zehirlendiğinden, yüzünün büyük bir kısmında teşhis konulamayan müthiş bir ağrıdan muzdarip olduğundan kendilerine bahsetmiş. Ayrıca aralarında geçen sohbette bütün tetkiklerin yapıldığı ve bilinen cinsten bir hastalığın (kanser dâhil) varlığına rastlanmadığına dikkat çekmiş… Maruz kaldığı suikast ve etkileri hakkında uzunca bir sohbet de gerçekleştirmişler. Rahmetli Aytunç Bey daha önce başından geçen birkaç suikast girişiminden ve yurt dışında şahit olduğu kimi suikastlardan da bahsetmiş.
Ayrıca bu ağrıyla alâkalı gerek Türkiye’de gerekse Avrupa’da yapılan tedavi çalışmalarında müsbet bir netice elde edilemediğinden Avrupa’dan getirilen nadir bir ağrı kesiciyle en azından ağrılarını azaltabiliyormuş.
Hâtta bu konuda tedavi ve gerekiyorsa ameliyat olmak için söyleşinin hemen ardından Avrupa’ya gitmişti.
Bu seyahatten kısa bir süre sonra da kendisine kanser teşhisi kondu ve hastalığın olağan üstü bir hızla yayılmasıyla da geçtiğimiz gün hakkın rahmetine kavuştu.
Aytunç Altındal'ın “Tavistock Enstitüsü”nden bahsetmesi ve hakkında bir de çalışma hazırlıyorum demesi yazarlarımızın kendisiyle görüşmesinin vesilesi olmuştu.
Yazarlarımızla yeniden görüşmek için yakın bir tarihe randevulaşmış olmasına rağmen muhtemelen kötüleşen durumu sebebiyle tekrardan Avrupa'ya gitmek zorunda kalmıştı...
Umuyoruz ki Aytunç Altındal'ın Tavistock ile alâkalı çalışması tamamlanmış ve yakın zaman da yayınlanacaktır...
Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına, öğrencilerine ve sevenlerine de sabırlar dileriz…
 
*“Tavistock kurumu basın, ilmî kurumlar, muhtelif kuruluşlar, hastahaneler, hükümetler ve askerler aracılığıyla etkisini yayan, önde gelen dünya “sosyal kontrol” merkezlerinden biri. Royal Institute of International Affairs (Uluslararası İlişkiler Kraliyet Kurumu) tarafından kurulmuş olan Tavistock; Rockefeller’ler, Carnegie’ler ve The British Home Office’ten gelen ödeneklerle faaliyetini sürdürüyor. İngiliz emperyalist ve farmason Cecil Rhodes tarafından kurulmuş olan İngiliz Rhodes Yuvarlak Masa grubunun da bir kolu.”