Selâm ile...

Bu hafta da sizlere yepyeni bir Baran Dergisi hazırlamış bulunuyoruz.

4+4+4=12 yıllık eğitim sistemi, tartışmaların merkezine yerleşmiş durumda. Ak Parti, bu gibi hamlelerle 28 Şubat kararlarına yoklama çekiyor sanki... CHP zihniyeti ise boş durmuyor, 28 Şubat'ın faili, kuduz İslâm düşmanlarının elde ettiği 8 yıllık eğitim mevziini, cansiperane bir şekilde müdafaa etmeye çabalıyor. Entelektüel bakımdan, çukur adamlar manzumesi olan millet meclisinde, hır gür olduğu vakit, her vekil kendisini piste atıp maharetlerini sergilemekten çekinmiyor. Böyle bir ortamda görüşülen eğitim sisteminde değişiklik hamlesini ehven-i şer olarak görüyoruz. Bu hamle, bizde, müsbet mânâda pek çok tedailere yol açıyorsa da, meselenin derinlerine inildiğinde, pek de esaslı bir değişim olmadığı hakikati de maalesef karşımızda duruyor. Biz de kapağımızda bu mevzuu alıyoruz. Kısa bir süre önce Üstad Necip Fazıl’ın Gençliğe Hitabesi’ni okuyan Başbakan Tayyip Erdoğan’a sesleniyoruz: “Dininin, Dilinin, Beyninin, İlminin, Irzının, Evinin, Kininin, Öcünün Dâvacısı Bir Gençlik”e ulaşamazsın! “Bu Denklemden O Gençlik Çıkmaz”... Böyle söylerken asıl meselenin denklem değil de başlı başına sistem ve müfredat alakalı olduğunu belirtiyoruz. Bu mesele ile ilgili Fatih Turplu’nun yazısını okuyabilirsiniz.

***

Bilindiği üzere cinnet geçiren bir ABD askeri Afganistan’da kadın, çocuk demeden 16 kişiyi katletti. Bu gözü dönmüş canavar ABD ordusunun bir yansıması ve hatta aynasıdır. Bu mesele ile ilgili yazarımız Kâzım Albay’ın “ABD Ordusunun Eseri” başlıklı yazısını okuyabilirsiniz.

Yazarımız Hasan Kapar, “25 Ocak Metris” hadisesi sebebiyle bir ceza aldı ve bu cezayı mahsup ettirmek için verdiği uğraşları sizlerle paylaşıyor.

Carlos (Salim Muhammed)’in gündeminde bu hafta “Gönüldaşların Venezüella Ziyareti” var.

Öneminde binaen Ruşen Çakır’ın Vatan Gazetesi’nde yayımlanan “Salih Mirzabeyoğlu’na Yapılan Haksızlık” başlıklı yazısını sizler için iktibas ediyoruz.

İsmail Müftüoğlu, bu hafta sizler için füze kalkanı vesilesiyle dış politikayı değerlendiriyor ve “Kürecik’te Neler Oluyor?” diye soruyor.

Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun, dergimizde tefrika edilen “Ölüm Odası B-Yedi” eseri “Edeb-Hâne” altbaşlığı ile devam ediyor.

Dergimizde, Abdülmetin Torsun’un “İncirlik’ten Kürecik’e; Teslimiyet”, Yunus Vanlıoğlu’nun  “Hz. Ömer -2-”, Fatma Doğan’ın “Dünya Kadınlar Gününde Erkekler”, Gülçin Şenel’in “8 Mart Hangi Kadının Günü?” başlıklı yazılarını bulabilirsiniz.

Selametle...