Baran Dergisi 273. Sayı Önsözü:


Selâm ile,

Yeni bir hafta ve yeni bir sayıyla sizlerle beraberiz. İnsanî ve ruhî hiçbir kıymet arz etmeyen, kendi felâketlerinin mimarları. Bunlar, din, kültür, ahlâk, para ve vicdan emicilerdir. Petrol, tarım, bankacılık, enerji, finans, savaş sanayi ve daha nice sektörde at koşturuyorlar.

Ilımlı İslâm'dan tutun Yeni Dünya Düzenine, kanayan Filistin'den Afganistan'a, GDO'lu tarım ürünlerinden modern kölelik sistemine kadar İslâm'a zıt ve müslümana karşı her düşüncenin yanında bu yanaşmaları görebilirsiniz!

Bunlar iktisat ve hukuk sistemini kendi çıkarlarınca tasarlatan, uygulamaları kendi çıkarlarına göre gerçekleştiren; ahlâk namus, şeref, onur, haysiyet gibi insanî hasletlere uzak yerli yanaşmalardır.

Bu haftaki kapağımızda, ruhu ve kafası, fikri ve fiili Batılı, kendileri yerli yanaşma olanları mevzu ettik; onlar ve resmini koymadığımız, isminizi saymadığımız bütün yanaşma işbirlikçiler bu sözlerin ve müslümanların hedefindedir.

Bu karanlık manzarayı aydınlatacak olan ışık İslâm'ın sonsuz, ezelî ve ebedî nurudur. Bu sebeble en büyük düşmanları da İslâm ve Müslümanlardır, İBDA'dır. Allah'ın vaadi vardır; O, nurunu tamamlayacaktır, kâfirler istemese bile. İstikbâl tüm bu manzaranın karanlığına rağmen yakındır ve "İstikbâl İslâmındır"!..

***

Bilindiği üzere 2 Nisan 2001’de Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’na idam cezası verilmişti. Bu hadisenin yıldönümü olan 2 Nisan’da Bolu F-Tipi Cezaevi önünde Yeni Devir Hukukçular Derneği’nin öncülüğünde ve gönüldaşların yoğun katılımıyla bir basın açıklaması düzenlendi. Kâzım Albay’ın bu basın açıklaması ile alakalı intibalarını aktardığı “Cephede Savaşmanın Bereketi” başlıklı yazısını ortasayfamızdan okuyabilirsiniz.

***

Sezâi Kırlangıç, “Ekonomik Kriz ve Modern Yağmacılık Hareketleri” başlıklı yazısından kapağımızı yaparken faydalanıyoruz. Bu yazının önemine binaen altını dikkatle çiziyoruz.

Av. İsmail Müftüoğlu, bu haftaki yazısında Türkiye’nin dış politikasını tenkid ediyor bir şekilde yaklaşıyor ve “Türkiye’nin Ortadoğu Politikası Yanlış” diyor.

Bu hafta Metin Hasırcı ağabey ile Fatih Turplu’nun tarih üzerine yapmış olduğu söyleşiyi yayınlıyoruz. Metin Hasırcı “Bizler Şark’a Bakmak Gerekirken, Garb’a Takılıp Kaldık” diyerek önemli bir tesbit yapıyor.

Carlos (Salim Muhammed), “Emperyalizmle ‘Şahsen’ Değil, ‘Örgütlü’ Olarak Savaşılır” başlıklı yazısı ile emperyalizmle savaşmanın yöntemine vurgu yapıyor.

A Haber Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun fikrinin hukuksuzca katledilmeye çalışılması hakkında bir belgesel hazırladı. Bu belgeselin dökümünü sizler için yayınlıyoruz.

Selim Gürselgil’in “İnkılap Tarihinden İhtilâl Dersleri” yazısı ve Yunus Vanlıoğlu’nun “Hz. Ömer” başlıklı yazısı dördüncü bölümleri ile devam ediyor.

Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun Baran Dergisi’nde tefrika edilen yeni eseri “Ölüm Odası B-Yedi” 99. bölümü ile  dergimizde tefrika edilmeye devam ediyor.

Av. Ali Rıza Yaman’ın Venezülla gezisinden intibalarını aktardığı “Bizim Amerika’yı Ziyaret” başlıklı yazının ilk bölümünü bu hafta yayınlıyoruz.

Abdülkadir Polat’ın “Kafkasya Cephesi Hareketli” yazısını dergimizde bulabileceksiniz.

Gülçin Şenel’in yazısının başlığı “İslâmcıların Özeleştirisi”, bu yazısında A. Turan Alkan’ın bir makalesini ele alıyor.

Fatih Turplu’nun “Sinema ve Tarihi Üzerine” başlıklı yazısı ikinci bölümü ile devam ediyor.

Allah’ın selamı üzerinize olsun...