Selâm ile...

Yeni bir hafta ve yeni bir Baran Dergisi ile birlikteyiz.

Bu haftaki kapak meselemiz Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’na yapılan “TELEGRAM” işkencesi... Kapağımızda bu işkenceyi yapanlar kadar, bu işkencenin yapılmasına razı olanların ve susanların da suçlu olduğunu belirtiyoruz. Bu mesele ile ilgili olarak Fatih Turplu bir yazı kaleme aldı... Fatih Turplu yazısında “"Telegram" ile, zihin kontrolüne dâir olan çeşitli teknikler birbirine karıştırılmaması” gerektiğini önemle vurguluyor ve yapılan işkenceye dikkat çekiyor.

Yine bu mesele etrafında Gülçin Şenel, “İstihbarat dünyasında kullanılagelen bellibaşlı zihin kontrolü ve yönlendirmesi tekniklerinin yanı sıra, özellikle TELEGRAM (cihazlı uzaktan elektromanyetik zihin kontrolü ve yönlendirmesi ve fizikî işkence) teknik ve teknolojisi hakkında bilgi veren başlıca Türkçe kitabların listesini hazırlamaya” çalıştığı bir derleme kaleme alıyor.

Hakkı Aka, “Fikir Adamını İdam Etmek: ‘Salih Mirzabeyoğlu’ Davası, Salih Mirzabeyoğlu’nun Davası” başlıklı yazısında “‘İnsanım ve vicdan sahibiyim’ diyen kimsenin SESSİZ ve TARAFSIZ kalamayacağı bir dava haline gelmiştir Salih Mirzabeyoğlu davası” diyor.

Carlos (Salim Muhammed), Mısır’daki son durumu ele aldığı “Mısır’daki Komedi” başlıklı yazısında Müslüman Kardeşler’in yapmış olduğu hatayı vurgulayarak “Müslüman Kardeşler, mevcud askerî rejimle bir "sınıf uzlaşması"na gitmişlerdir. Şimdi ya iktidardaki "eski rejim" aynen gelecektir veyahud da Müslüman Kardeşler'in beraberinde "eski rejim"  gelecektir” diyor.

Orta sayfamızda, yine sizler için derlemiş olduğumuz ve “Gündemin Sorgulanması”-Hadiselerin Muhasebesi’ni BD-İBDA dünya görüşü çerçevesinde sizler için yorumluyoruz.

Hakan Yaman, geçtiğimiz hafta vefat eden “Abdurrahim Karakoç” hakkında bir yazı kaleme alıyor. Bu vesile ile merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.

Gönüldaşımız Gazeteci-Yazar Şükrü Sak, tutsak bulunduğu Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi’nden bizlere bir mektup gönderiyor. Bu mektubu da sizlerle paylaşıyoruz.

Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun dergimizde tefrika edilen yeni eseri “Ölüm Odası B-Yedi” 109. bölümü ve “Taha (Örtü-Mâlik)” alt başlığı ile devam ediyor. Bir solukta okuyacağınızı tahmin ediyoruz.

Fahri Özcan, “Ilımlı İslâm Etrafından” bir yazı kaleme alıyor. Özcan, bu yazısında “dinlerarası diyalog” denilince akla gelen ilk isim olan Fetullah Gülen’e bir takım uyarılarda bulunuyor ve “Kimsenin bilmediğin bilen Allah celle celalühü aynı durumda gizli zararlı oyunlar peşinden olanları bilir ve inşallah tevbe eder ve hak yolu seçerlerse affolunurlar. Bizden şimdilik bu kadar” diyor.

A. Tevfik Dayan’ın “Muhsin Yazıcıoğlu Hadisesi” başlıklı yazısı X. bölümü ve “Kosova Davası’nda Muhsin Yazıcıoğlu Ağırlığı” alt başlığı ile devam ediyor ve yazarımız “Eğer Türkiye'de birileri bir şeyleri değiştirmek istiyorlarsa, bu Muhsin Yazıcıoğlu'nun katledildiği ve katlettirenlerin taşeronları ortaya çıkarılmadan mümkün değildir!” diyor.

“Fikre Özgürlük Platformu”nun faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. Platform üyesi bayan gönüldaşlarımız bu kez, bazı basın kuruluşları ve stk’lara ziyaretler gerçekleştirdiler. “Mirzabeyoğlu Davası” çerçevesinde gerçekleştirilen bu ziyaretlerde gönüldaşlarımız, YENİ ŞAFAK Gazetesi Haber Müdürü Özcan ÜNLÜ, Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa KURDAŞ, Mazlumder İstanbul Şubesi Başkanı Cüneyt SARIYAŞAR, Başkan Yardımcısı Kaya KARTAL, Genel Koordinatör Demet TEZCAN ile görüştüler. Bu cephe faaliyetinin ayrıntısını arka kapağımızda bulabileceksiniz...

Önümüzdeki hafta yeni bir Baran Dergisi’yle görüşmek dileğiyle...

İntikam hissiniz dâim olsun...