Selam ile...
 
Cihad ve Gaza ayı Ramazan’ın içerisindeyiz ve İslâm’ın ilk gazası Koca Bedr, Büyük Bedr, Şanlı Bedr, Kanlı Bedr, Ramazan’ın 17. günü gerçekleşmişti. O da bu haftaya tekabül ediyor. Bu vesileyle Üstad Necip Fazıl’ın kaleminden “Bedr Gazası”nı sizlerle paylaşıyoruz. Sahabelerin şefaatine nail olmayı Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.
***
Bu haftaki kapak mevzumuzu Suriye mevzusu ekseninde ele aldık. Aslında ortada iki büyük gücün (ABD-Rusya) Suriye üzerinde çıkar çatışması olduğunu bilmek ve çıbanbaşı İsrail’i de hesabın dışında bırakmamak lazım. “Zaman Abdülhamid Han’ın Muradına Kıvrılırken, Hükümet Kimlerin Muradına Savruluyor” diyoruz; kapak mevzumuz ile alakalı “Sistemsiz Siyasetin Kazançsız Neticesi” başlıklı yazıyı Fatih Turplu kaleme aldı.
***
Sezâi Kırlangıç, “Aile Bakanlığı, Aile Kurumunu Dinamitliyor” başlıklı yazısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yoluyla devletin izlemiş olduğu, aile kurumunun dibini oyan, yanlış politikaları ele alıyor. Ehemmiyetli bir yazı olduğuna vurgu yapalım.

Bu hafta Fatma Doğan ve bir grup bayan gönüldaşımız Kafkasya’dan Türkiye’ye gelen ve İmkander tarafından ağırlanan mücahidlerin hanımlarını ziyarete gittiler, İmkander Başkanı Murat Özer bey ile bu ziyaretin ardından “Kafkasyalı Muhacir Hanımlar Üzerine” bir söyleşi gerçekleştirdiler. Bu söyleşiyi sizlerle paylaşıyoruz.

Carlos (Salim Muhammed), bu hafta, geçtiğimiz ay vefat eden ünlü düşünür Roger Garaudy’den bahsediyor ve Garaudy hakkında “Bu insan, İslâm'ı kabul edip de bir çeşit palyaçoya dönüşen, bir palyaço gibi davranan ve dini gülünçleştiren birçoğu gibi olmadı hiçbir zaman” diyor.

Ortasayfamızda yine yaşanan bir takım hadiseleri ele alıp sizler için yorumladığımız gündemin sorgulanmasını bulabileceksiniz.
Mevlüt Koç, “Münasip Görmek ya da Uşaklığa Özenmek” başlıklı yazısında Yeni Akit Gazetesi Yazarı Asım Yenihaber’den bahsederek “Sayın yazar, baştan sona riya kokan; ‘hem nalına hem mıhına’ misâli yazısında, bir haksızlığa karşı çıkıyor kisvesi altında; S. Mirzabeyoğlu' nun şahsında İBDA'ya ‘çakma’ derdinde” diyor. Bu yazıvesilesiyle Asım Yenihaber’in haset kokan “İrtica’yı O Mu ‘İbda’ Etti” başlıklı yazısını da siz okurlarımızın dikkatine sunuyoruz.

Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun dergimizde tefrika edilen eseri “Ölüm Odası B-Yedi” 116. bölümü ve “Şeyh Galib (Kimi Beklemiştir?)” altbaşlığı ile devam ediyor. Büyük bir alaka ile okuyacağını düşünüyoruz. Ayrıca “Ölüm Odası B-Yedi”nin kitaplaştırılmış halinin ilk cildi de çıktı. İbda Yayınları’ndan temin edebilirsiniz.

Ömer Emre Akcebe, “Telegram Cihazının Temel Marifetleri” başlıklı yazısında “Umumîleşmiş bilgi olarak Telegram cihazı, hedef alınan ferdin hür iradesine tahakküm etmek maksadıyla kullanılan elektronik bir cihazdır” diyor ve bu cihazın yapabildiklerinden bahsediyor.

Fahri Özcan, “Mescid-i Aksa Ziyaretine Ayasofya ile Devam” başlıklı yazısında Ayasofya’nın da Mescid-i Aksa gibi tutsak olmasından dem vuruyor ve her ikisinin de bir an önce İslâm’ın hizmetine açılması gerektiğini belirtiyor.

Gülçin Şenel, “Telegram Cehaletinin Sebebi İlmî Cehalet” başlıklı yazısında “Telegram'ın "avam" tarafından anlaşılamaması normal ve bunda şaşırtıcı herhangi birşey yok” diyor.

Gelecek hafta yeni bir Baran Dergisi’nde buluşmak dileğiyle...

İntikam hissiniz dâim olsun...