Selâm ile...

Yepyeni bir Baran Dergisi ile bu hafta da birlikteyiz.

Bilindiği üzere cihad ve gaza ayı olan Ramazan ayının son haftasındayız ve Pazar günü mübarek Ramazan Bayramı’nı icra edeğiz. Tüm İslâm ümmetinin mübarek Ramazan Bayramını tebrik ederek ve tüm İslâm ümmetinin kurtuluşuna vesile olmasını dileyerek söze başlıyoruz.

Bu hafta sizlere dopdolu bir dergi hazırlarken kapak meselemizi Fatih Turplu kaleme alıyor. Fatih Turplu, “Batı Mahsulü Şen Sıpalar” başlıklı yazısında “İslâmî hassasiyetler yerini çoktan terk etti ve bırakılmaz ama muhal farz bırakın onu, insânî olan birçok şey hayatımızdan çıkıp gidiyor. Hoş, insan olmayana Müslümanlık hitab etmez ve tersinden Müslüman olmayan da hakiki mânâ da "insan" olamaz, ayrı mevzu…” diyor.

İftar ve okur buluşmamızı 12 Ağustos Pazar günü gerçekleştirdik. Okur buluşmasının haberini de dergimizde bulabileceksiniz.

Sezâi Kırlangıç, “Fikirsiziz Efendiler, Fikirsiziz!” başlıklı yazısında “İlla fikir, yine fikir, başta fikir sonda fikir ve Muhakkak Mutlak Fikir…” diyor ve ekliyor: “El atılmayacak hiçbir mesele kalmayıncaya kadar Mutlak Fikrin mührünü, muhatap olunan mevzuların üzerine vurabilmenin çile ve ızdırabına, ehliyet ve vukufiyetine sahip olmak. Durmadan duraksamadan karıncalar gibi çalışmak ve fikir üretmek… Fikir en büyük aksiyon; ya fikirsizlik? Tembellik, bahane bulma, ideolojik geyikler ve "şu şöyle olmalı bu böyle olmalı" türü günü kurtarıcı ifadeler sadece ahmak tesellisi ve hezeyanları…”

Şükrü Sak, “Kültürlü Magandalık veya Çağdaş İrtica” başlıklı yazısında “Türkiye'de mevcut hangi siyasî kesim için olursa olsun bu "Yobaz maganda kültürü ve mantalitesini" aşmadıkça, insanî ve toplumsal hiçbir mevzuyu; "Bir dünya görüşü" temelinde ve bir "dünya görüşüne nisbetle" ele alamaz” diyor.

Carlos (Salim Muhammed), bu hafta Suriye meselesinden bahsediyor ve “Türkiye Dikkatli Olsun!” başlığını taşıyan yazısında “Suriye'yi, rejimi, aralarında artık görevde olmayan "tarihî" şahsiyetler de bulunmak üzere çoğu liderini biliyorum, tanıyorum. Orada insanların sonunda yalnızca acı çekeceği büyük bir hâdisenin gerçekleşmekte olduğunu ve bu şekilde daha iyiye bir gidiş olmayacağını düşünüyorum” diyor.

Ersin Sağlamer, son günlerde gündemde geniş yer tutan Şemdinli hadisesini ele alıyor ve “Şemdinli’de Neler Oluyor?” bize anlatmaya çalışıyor.

Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun sadece Baran Dergisi’nde tefrika edilen ve birinci cildi kitaplaştırılan eseri “Ölüm Odası B-Yedi” 118. bölümü ve “HALIK SIRRI(MEHDÎ MUSKASI)” alt başlığı ile devam ediyor.

Hülya Uyar, “Telegram Vesilesiyle; Üst İnsan mı? Biyolojik Robot mu?” başlıklı yazısında “Batının bu yüzyıllık projesinin merkezinde, Newton'un tabiî dünya için yaptığını insan dünyası için de yapma hırsı var. "Mekanik" bir dünya ve kendi kontrollerinde "mekanik" bir insan projesi…” diyor.

Dergimizde ayrıca sizler için yorumladığımız bir çok haberi de bulabileceksiniz.

Gelecek hafta yeni bir Baran’da buluşmak dileğiyle...

Allah’a emanet olun!..