Selâm ve Duâ ile,

Üstad Necib Fazıl’ın ektiği tohumlar 1980’li yıllarda filizlenmeye başlamıştır. Bu hâli gören Batılılar, artık Ulusalcı-Kemalist bir anlayışla beraber Anadolu’da hâkimiyetlerini sürdüremeyeceklerini görmüş ve bundan sonra “Ilımlı İslâm” modelini tercih etmişlerdir. Bu tercih gereği de bir yandan “Ilımlı İslâm”cılardan müteşekkil bir kadro ve organizasyon kurarken, diğer taraftan da, itikadı bozuk ılımanların karşısında durabilecek Müslüman kişi ve cemiyetleri tasfiye hareketine girişmişlerdir. Bu tasfiye işleminde de, “Ilımlı İslâmcı”ların imajı zedelenmesin diye Ulusalcı-Kemalist unsurları kullanmışlardır. 

Anadolu’da, “Ilımlı İslâmcı”ların önünü açmak için ortadan kaldırılması gereken gruplardan biri aynı zaman da ana yol olan Yürüyen Büyük Doğu-İBDA, diğeriyse yine İBDA’dan ayrı olmamakla beraber “pazarlıksız Allah ve Resulü” diyen İsmailağa Cemaati’dir. 

Biz bu sayımızda, 1999 senesinde şehid edilen Hızır Ali Hoca vesilesiyle, Türkiye’de “Ilımlı İslâm” anlayışının tesis edilmesi adına tezgâhlanan oyunları, kullanılan kanıt ve enstrümanları gözler önüne seriyoruz. Bu işi yaparken de her hesabın üzerinde Allah’ın hesabı olduğunu bir kez daha görüyor ve Hızır Ali Hoca’yı şehid edenlerin emellerine ulaşamadıklarını, hatta kesin bir şekilde mağlub olduklarının da gerekçeleriyle beraber altını kalın çizgilerle çiziyoruz.

Konuyla alâkalı kapak yazımızı yazarımız Ömer Emre Akcebe “Her Yola Tevessül Ettiler ve Kaybettiler” başlığı altında kaleme aldı. 

Faruk Hanedar bu sayımız için Yeni Şafak Gazetesi yazarı İsmail Kılıçarslan ile bir söyleşi gerçekleştirdi. Başlığı “Mirzabeyoğlu İslâmı Bir Kimlik Meselesi Haline Getirmiş Entelektüel”. Alâka ile okuyacağınızı umuyoruz.

Yazarımız Carlos Salim Muhammed (Çakal Carlos)’un bu haftaki yazısının başlığı “Güney Sudan ve Antisemitizm Çevresinde.”

5. Türkiye Dergi Günleri’nin sona ermesi vesilesiyle; yazarımız Fatih Turplu fuar izlenimlerini siz okurlarımız için yazdı. Başlığı: 5. Dergi Günlerinin Ardından. Dergimizde bulabilirsiniz.

Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun kaleme aldığı ve her hafta dergimizde tefrika edilen Ölüm Odası B/YEDİ’nin bu haftaki alt başlığı “Bayii Bayi (Yengeç-Gök-Sin Ek)”…

Nazif Keskin “Bağımsızlık Salih Mirzabeyoğlunun Özgürleştirilmesinden Geçer” başlıklı yazısı ile dergimizde.

Gülçin Şenel’in bu sayımızdaki yazısının başlığı “Çağdaş Sanatın Sonu”…

Mâlumunuz olduğu üzere geçtiğimiz hafta Şeyh Nazım Kıbrısî Hazretleri Hakk’ın rahmetine kavuştu. Kendisine gani gani rahmet diliyor, Malcolm X ve Hızır Ali Muratoğlu Hoca’yı şehadetlerinin yıl dönümlerinde rahmetle anıyoruz. Bir sonraki sayımızda görüşmek üzere, Allah’a emanet olun...