Selam ve dua ile…


Bilindiği üzere “kürt meselesi” etrafında “çözüm süreci“ devam etmekte. Hâlihazırda gelişen hâdiselere bakıldığında bu sürecin sancılı bir şekilde ilerleyeceği su götürmez bir gerçek. Bilindiği üzere Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu
“Kürt Meselesi” hakkında kendisiyle yapılan bir röportajda sorulan bir soruya cevap verirken, “Kürt'ün meselesi de, Türk'ün meselesi de, Arab'ın meselesi de, Azeri'nin meselesi de birdir: Derinliğine ve genişliğine insan ve toplum meselelerini "İslâma muhatap anlayış"ın pırıldatıcısı olarak temsil etmek, İslâm'a nisbetle "zaman ölçüsü" tutturmak...” diyerek böyle bir hususa dikkat çekmiştir. Bu çerçevede olmak üzere bu hafta kapak mevzumuzda biz de bu önemli meseleyi işlemeye çalıştık. Manşetimizde “İslam ve İnsan Merkeze Alınmadıkça Kürt Meselesi dâhil Hiçbir Mesele Çözülemez” dedik. 


Kürt meselesi, Hükümetin çözüm politikalarından; bu süreç karşısında siyasal kürt hareketinin ve PKK’nın tutumundan ve süreç karşıtı provokasyonlardan bağımsız olarak bir “mutlak fikir” ekseninde ele alınması gereken bir meseledir.  “Mutlak fikrin” ihtiyaç olmaktan çıkarak zaruret hâlinde kendisini dayattığı zamanımızda artık her kesimin doğru okumaları gerçekleştirerek kendisini bu kaskatı hakikat ekseninde konumlandırması şarttır. Aksi takdirde hangi taraf yahut kesim olursa olsun, ya kendisini iptal etmek yahut oyuncak olmaktan kaçamayacaktır. Oyuncak olmanın da bir hesabının olacağı muhakkaktır. 


Gelişen hâdiselere paralel olarak, kapak mevzusu olarak seçtiğimiz “kürt meselesi” hakkında Ömer Emre Akcebe “‘Mutlak Fikir’ Her Planda Kendisini Dayatıyor” başlıklı bir yazı yazdı. 


Fatih Turplu, Mahmut Efendi Hz. ve olası Kadirov ziyareti mevzuunun medyadaki çapsız yansımaları hakkında “Mahmut Efendi, Çeçenistan ve Müslüm Gürses” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Ayrıca kendisinin geçen hafta yayınladığımız “İntihâl, Aparma Yahut Yüzsüzlük Üzerine…” başlıklı yazısının bu hafta ikinci bölümünü yayınlıyoruz. 


Yazarımız Sezaî Dilbilen’in bu haftaki yazısının başlığı “Modern Tıp Faşist ve Kapitalist Tekellerden Kurtarılmalıdır.”


Yazarımız Salim Muhammed (Çakal Carlos) bu hafta “Azılı Suçluların Devletleri Yönettiği Dünya” başlıklı bir yazı kaleme aldı.


Yeni yazarlarımızdan Ramazan Sevinç, büyük sahabilerden “Ka’b Bin Malik (R.A.) hakkında bir yazı kaleme aldı. Dergimizde bulabilirsiniz. 


Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun kaleme aldığı ve her hafta dergimizde tefrika edilen Ölüm Odası B/YEDİ’nin bu haftaki alt başlığı “FORM (İSKELE-İSKELET)”…


Bu hafta, Bolu F Tipi Cezaevinde 10 yıldır mahkûm bulunan gönüldaşımız Abdüsselam Tutal’ın bir yazısını sizlerle paylaşıyoruz: “Tembellik Ve Kader”.


Gülçin Şenel Cahit Zarifoğlu’nun bir şiirinden uyarlanan Yedi Güzel Adam dizisi ile ilgili bir yazı kaleme aldı: “’Yedi Güzel Adam’ Bir Dizi Filmdir.”


Haberlerimiz, haber-yorumlarımız ve diğer içeriğimiz ile birlikte bu haftanın muhtevası böyle… Bir sonraki sayımızda görüşmek üzere, Allah’a emanet olun.