Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Karpuzcu (Misab) Köyünde okula başörtülü olarak devam eden 5. Sınıf öğrencisi Şüheda Sönmez kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı davrandığı iddiasıyla okul yönetimi tarafından okula alınmıyor.

Türkiye’de son günlerde başörtüsü konusunda yaşanan önemli gelişmelerin yanında bu olumlu gelişmeleri hazmetmekte zorlanan kimi idarecilerin bazı yasakçı yönetmelikleri bahane ederek başörtüsü yasağını sürdürmek istemeleri tepkilere neden oluyor. Başörtüsü sorununun 28 Şubat zihniyeti ile devam ettiği kurumların başında ise Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim okulları geliyor.

Konu hakkındaki iddialara cevap veren Karpuzcu Ortaokulu Müdürü Çınar Altınkeser, öğrenciye yönelik tehdit ve küfür gibi söylemlerin doğru olmadığını belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın kılık kıyafet yönetmeliğine göre öğrencilerin okula başı açık gelmesi gerektiğini" belirterek, “bahsi geçen yönetmelik gereği okula başörtülü olarak kimseyi almamız söz konusu olamaz” dedi.

Yetkililer ise, bahse geçen yönetmeliğe göre vaziyetin açık olduğunu yalnız bu yönetmeliğe aykırı davrananlar hakkında verilecek müeyyidenin öğrenciyi okula almama şeklinde olamayacağını söyledi.