BATICI LAİK REJİMİN GENÇLİĞİMİZİ GETİRDİĞİ NOKTA

Türkiye'de gençler son yıllarda büyük bir dejenere ve asimilasyonla karşı karşıya. Televizyon ve internet yoluyla dumura uğrayan genç zihinler, ahlak ve manevi yönden büyük bir çöküntüye yaşıyor.
Batı kültürüne özenerek yetiştirilen gençler, uyuşturucu ve alkol bataklığına sürükleniyor. Eskiden insanlardan uzak izbe yerlerde kullanılan uyuşturucu, artık gençler tarafından güpegündüz insanların sık sık kullandığı yerlerde içiliyor. Ortaokul ve lise çağındaki gençlerin bu durumu yürekleri burkarken, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda şarap servisi ve sunumu eğitimi veriliyor.
Türkiye’de uyuşturucu kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Bunun en çarpıcı örneği Bursa’da yaşandı.Bir grup lise öğrencisi, tarihi Bursa surlarında esrar içerken objektiflere yansıdı. Gündüz vakti esrar ve alkol alan gençler, yoldan gelip geçen kadın ve çocuklara aldırış etmeden uygunsuz hareketlerini sürdürdü.
Bursa’daki bu rezalet insanların gözleri önünde cereyan ederken Küçükköy Kız Meslek Lisesi’nde  “Türkiye Barmenler Derneği ile Bakanlık arasında yapılan protokol” gereği kokteyl eğitimi verildiği ortaya çıktı. Gençlerin alkolden uzak tutulması gerekirken alkol ve sunumuna ilişkin bir eğitimin liselerde verilmesi tepki çekti. Barmenler Derneği’nin internet sitesinden yer alan haberde “Küçükköy Kız Meslek Lisesi öğrencilerine Drama ile Eğitimler Türkiye Barmenler Derneği tarafından veriliyor. Fermantasyon, damıtma, misafir karşılama, servis teknikleri konularını işledik. Meyva suları, mineral sular, şurupları tadım yaptık. Monin şurupları ile kahvelerimizi içtik. Redbull enerji içeceğinin tadımını yaptık. Şarap servisi ve sunumunu forum tiyatro ile yaptık harikulade öğrenciler. Çok meraklılar hepsini kutluyorum.” ifadeleri yer aldı.
Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) geçtiğimiz yıllarda, Türkiye’nin de içinde bulunduğu 30 ülkede yaptığı, alkolün suçlar üzerindeki etkisi araştırmasında çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Alkol bağımlılarında suç işleme oranı yüzde 68 iken, alkol bağımlısı olmayanlarda bu oranın yüzde 37 olduğunun vurgulandığı araştırmaya göre, cinayetlerin yüzde 85’i, ırza tecavüzlerin yüzde 50’si, şiddet olaylarının yüzde 50’si, trafik kazalarının yüzde 60’ı ile hırsızlık ve yankesiciliğin yüzde 71’i alkollü iken yapıldı.
Türkiye ve dünyada milyonlarca kişinin alkol kullanmaya meyilli olduğunun kaydedildiği araştırmada, intihar edenlerin yüzde 90’ının, mala yönelik suç işleyenlerin yüzde 77’sinin, eşine şiddet uygulayanların yüzde 70’inin, akıl hastalarının yüzde 60’ının, boşananların yüzde 80’inin, tutuklu olanların yüzde 78’inin ve işe gitmeyenlerin yüzde 60’ının alkol kullandığı saptandı.