Açlık grevindeki tutuklu ve hükümlülere destek ve çözümü hızlandırmak amacıyla, önceki gün Diyarbakır'da açlık grevine başlayan BDP'li milletvekilleri ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, bugün eylemlerinin üçüncü gününe girdi. Eylemi Demokratik Toplum Kongresi (DTK) binasında sürdüren BDP'lilerden İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Belediye Başkanı Osman Baydemir yer yatağı serdikleri odalarında greve devam ediyor.

Diyarbakır'da açlık grevi yapan BDP'li Sırrı Süreyya Önder, 'Bu eyleme katılarak insanlığa borcumu ödüyorum' dedi ve ekledi: Devletin kör ve sağır duruşu sürerse Öcalan da açlık grevine girebilir...

bizim de bu mevzu hakkında birkaç sözümüz olacak:
Açlık Grevleri için bir başbakanın "Şov yapıyorlar" demesi ayıptır!
Hakları için mücadele eden insanları, açlık grevine girmeye itecek kadar köşeye sıkıştıran rejim politikalarının bir ürünüdür bu grevler; cezaevlerini kör bir kuyu hâline getirdikten sonra kamuoyuna "açlık grevlerini yapanlar haksız, kötü" imajını pompalamak yerine, onları hayatlarından vazgeçecek safhaya bu rejimin getirdiği hatırlatılmalı!
Hangi fikre mensup olursa olsun, davası uğruna ölümü göze alan insanlar, kötü olan bu rejimin bekâsı için çırpınan herkesten daha iyidir!
Davası için aç kalmayı ve gerekirse ölümü göze almak mı suç, yoksa insanları tecrit ederek bir deliğe tıkmak mı?