Bolu F Tipinde Noel Baba Operasyonuna Karşı Protesto!
Bolu F Tipinde Noel Baba Operasyonuna Protesto!

Salih Mirzabeyoğlu'nun bulunduğu Bolu F tipi cezaevi önünde toplanan İbdacı'lar 25 Ocak 2000'de jandarmanın gerçekleştirdiği Noel Baba operasyonunu protesto etti. Ellerinde ki 'Gemileri yaktık, dönüşümüz yok', 'Salih Mirzabeyoğlu ümmetin onurudur' yazılı dövizler taşıyan kişiler tekbir getirip dua ettiler.
Polis'in Cezaevi önüne yaklaştırmadığı ve barikatlar kurduğu görülürken,  barikatının arkasına geçerek slogan atan grup, daha sonra ise basın açıklaması yaptı. BüyükAnadolu Gençliği İnisiyatifi adına yapılan açıklamada, "Salih Mirzabeyoğlu, ‘Hayata Dönüş Operasyonları'ndan tam 11 ay önce, 25 Ocak 2000'de Metris Cezaevi'nde düzenlenen, ‘Noel Baba' adı verilen operasyonda, öldürücü tesirde gazlar kullanılarak, bir kişinin şehit edilmesi, birçok kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan operasyonda katledilmek istenmiştir. Bugün buraya Salih Mirzabeyoğlu'na uygulanan işkence ve hukuksuzluğu ve onunla birlikte ‘Noel Baba' adı verilen operasyonda kurşunlara hedef olup 25 Ocak 2000 yılında şehit edilen Sancar Kartal'ı rahmetle anmaya ve devam eden 28 Şubat hukuksuzluğunu protesto etmeye geldik" denildi.
 
  25 Ocak 2000 tarihinde Salih Mirzabeyoğlu ve 60'a yakınİbda'cının bulunduğu cezaevine Hayata Dönüş operasyonlarının bir ayağı olan ve bizzat operasyonu yönetenlerin "Noel Baba operasyonu" ismi ile gerçekleştirdiği kanlı cezaevi baskınında onlarca tutuklu ve hükümlü yaralanmış ve 23 yaşında olan Sancar Kartal Gönüldaşımızda jandarma kurşunu ile şehid edilmişti..
 
    Basın açıklamasının ardından bir süre daha cezaevinin önünde slogan atan İbdacı'lar ,geldikleri otobüslerle geri döndü.
 
25 Ocak ile alakalı Yeni Akit gazetesinde çıkan aşağıda ki  haberi sizlerle paylaşıyoruz..
 
"JANDARMA KURŞUNU İLE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ
2000 yılında başta Metris ve Bayrampaşa olmak üzere eş zamanlı gerçekleştirilen Noel Baba’kodlu operasyonda çeşitli davalardan hüküm giymiş yüzlerce kişi işkenceye maruz kalmış, operasyonda Sencer Kartal isimli bir mahkum ise askerin kullandığı G3 tüfeğinden çıktığı anlaşılan kurşunla öldürülmüştü. İBDA-C davasından ömür boyu hapse mahkum edilen Salih Mirzabeyoğlu ve arkadaşlarına işkence yapılmış, zorla tıraş edilen yüzü gözü morluk içindeki Mirzabeyoğlu’nun mahkemeye çıkartılması dönemin cunta medyası tarafından büyük bir takdirle karşılanmıştı. Operasyonlar sırasında Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü olan HSYK üyesi Ali Ertosun’un ise Ergenekon sanıkları ile bağlantısı çıkmıştı.
11.01.2012 "



Paylaştığımız bu haberin tarihi: 25 Ocak 2013, 18:14