CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AK Parti'ye seslenerek, "28 Şubat'ın mağduriyetleri giderilecekse, işte size fırsat. Gelin 28 Şubat ile sözde değil özde hesaplaşın ve en başta Mirzabeyoğlu için yeniden yargılama yolunu açın" dedi.

CHP Cezaevi Komisyonu üyeleri CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, "Salih Mirzabeyoğlu Davası Takipçileri" platformunun üyeleriyle TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

 Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu’nun yeniden yargılanması konusunda CHP Cezaevi Komisyonu olarak duyarlı olduklarını belirten Ağbaba, "Bugün yeniden yargılama demek umut demek. Hukuk devletine inanmak demek" diye konuştu.

Ağbaba, "Haksız ve hukuksuz bir şekilde tezgahlanmış mahkemeler için yeniden yargılamalar mutlaka başlatılmalıdır. Polis, savcı, hakim üçgeninde tezgahlanmış olduğu ayyuka çıkmış tüm davalar için yeniden yargılanma hayata geçirilmelidir. Bugün yargı elini temizlemek zorundadır" dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz davasında tüm sanıklar için yeniden yargılama kararı verdiğini anımsatan Ağbaba, "Sadece Balyoz'la, Ergenekon'la ilgili değil, bütün bu siyasi davalarla ilgili bir yeniden yargılanma talep ediyoruz. Balyoz'la ilgili verilen kararın bütün hukuksuz davalar için de verilmesini bir kez daha istiyoruz. Oda tv, Ergenekon, Şike davaları için ve sadece parasız eğitim istedikleri için yıllarca tutuklu kalanlar için, sadece Grup Yorum konserinde bilet sattıkları için cezaevine gönderilen öğrenciler için, gencecik yaşında anayasal düzeni yıkmaya çalışmakla suçlanan Ayşe Denizler için ve benzer tüm davalar için yeniden yargılanma yapılmalı ve bu umut derhal gerçekleştirilmeli diyoruz" şeklinde konuştu.

"Bizim anlayışımıza göre mağdurun adı sorulmaz. Salih İzzet Erdiş, bilindiği ismiyle Salih Mirzabeyoğlu; o da cezaevinde unutulan binlerce insandan birisi. Haksızlıklara uğramış ve göz göre göre cezaevinde ölüme terk edilmiş birisi" diyen Ağbaba, hukukun katledildiği bir yargılama süreci sonunda Mirzabeyoğlu'nun cezaevine konulduğunu söyledi.