Komite'nin işkence konusundaki bulgularını içeren, iki sayfadan oluşan rapor The McClatchy haber servisi tarafından kamuoyuna açıklandı. Raporda yer alan bulguların, CIA’nın, 11 Eylül saldırılarının ardından terör şüphelilerine uygulanan, su işkencesi de dahil olmak üzere sert ve acımasız sorguya çekme yöntemlerinin verimliliği konusunda ABD yönetimine sürekli yanıltıcı bilgi verdiğini gösterdiği bildirildi.

ABD devlet görevlileri ile terör nedeniyle gözaltına alınan kişilerin isimleri ve CIA hapishanelerinin bulundukları yerler de dahil olmak üzere, ulusal güvenlik için tehlike oluşturacak bilgileri gizleyerek yayımlayan haber servisi, Komite’nin raporda bahsi geçen tespitlere nasıl ve niçin vardığını açıklamadı. Haber servisine göre, Komite'nin belirlenen 20 bulguyu içeren raporu, “güçlendirilmiş sorgulama tekniklerinin” dişe dokunur bilgi sağlamada başarısız kaldığını gösteriyor.

"CIA’nın, George W. Bush yönetimini, Kongre'yi ve halkı, gözaltına alınanlara yönelik katı muamelenin, terörle mücadele açısından önemi konusunda yanılttığı”, “gözaltına alınan kişiler üzerinde yönetimce izin verilmeyen sorgu teknikleri kullandığı”, “kişileri uygunsuz şekilde gözaltına aldığı” ve “eylemlerini hiçbir zaman doğru dürüst değerlendirme süzgecinden geçirmediği” Komite raporunda belirlenen diğer önemli sonuçlar olarak sıralandı. CIA’nın sorguya çekme teknikleri ve gözaltı şartlarının, kurumun “politika yapıcılarına taahhüt ettiklerinden acımasız ve çok daha kötü" olduğu da raporda vurgulandı.

Rapor, gizliliğinin kaldırılması için geçen hafta Senato İstihbarat Komitesi’nde yapılan oylamanın ardından ulusal güvenlik için tehdit oluşturacak bilgilerden temizlenerek kamuoyuna açıklanması için ABD Başkanı Barack Obama ve yönetimin incelemesine açılmıştı.

Raporun açıklanmasının ardından basına konuşan CIA sözcüsü Dean Boyd, üzerindeki gizlilik ibaresinin henüz kalkmamış olması nedeniyle raporun yayımlanması konusuna değinmeyeceğini söyledi. CIA’nın, Senato Komitesi’nin raporun halka açıklanmasını istediği kısımlarına ilişkin “hızlı bir gözden geçirmede” bulunduğunu belirten Boyd, buna karşılık kurumun raporda yer alan çok sayıda hususa katılmadığını vurguladı.