"Salih Mirzabeyoğlu kardeşimizin babası Muammer Şerif Beyefendi’nin vefatını duymam dahası Salih Efendi’ye babasının cenazesine katılma izni verilmemesini öğrenmem beni çok mahzun etti, yakında benim başıma gelen annemin vefatında cenazeye iştirak edebilmiştim, niye ona izin verilmedi anlamadım, halbuki kendisi 28 şubat sürecinde ceza aldı, şimdi güya o kararlar incelenecek diye yazıyorlar, elbet incelenmeli ve herkes hakkında adalet tecelli etmeli ki âhlardan kurtulunsun.

Merhum hakkında şu bilgileri sizinle paylaşayım; merhumun bir taraftan Akıncı Gençlik nüvesini hayata ısındırırken, diğer yandan küfre karşı şiddetle çarpışması, o dönemin şahitlerince efsane olarak anlatılmaktadır. Anadolu’nun Ermeni yurdu olmasında büyük engel teşkil etmiş olan doğunun kudretli beyi Hacı Musa Bey’in torunu olan Muammer Şerif Bey, henüz doğduğunda evlerinde misafir olarak bulunan Bediüzzaman Said-i Nursi Hazretleri’nden, babası İzzet Bey oğluna isim koyması ve kulağına ezan okunması rica eder. Bediüzzaman Hazretleri, Muhammed Şerif ismini koyar ve kulağına ezan okur.


Maalesef dönemin şartları gereği Muhammed ismi nüfusa geçirilemez ve Muammer Şerif olarak kaydedilir. Henüz beş yaşındayken Şeyh Said isyanları sebebiyle babası İzzet Bey şehid edilir. Aile doğunun zengin ve güçlü ailelerinden olmasına karşın, tüm malvarlıklarına el konularak Konya’ya sürgün edilirler. Muammer Şerif bu şartlar altında kendisini yetiştirmiş ve Anadolu İslamcı mücadele tarihinin gizli kahramanı ve mücadele adamı olarak tarihe geçmiştir.

Bu vesileyle merhum Erbakan Hocamız’ın ve Necip Fazıl merhumun dava arkadaşlarından olan Muhammer Şerif Efendi’ye Cenâb-ı Mevlâ’dan ğarka-i ğarik rahmetler ve yüksek dereceler, Salih Efendi’ye de sabr-ı cemil, ecr-i cezil ve acil kurtuluşlar niyaz ederim, Merhum Şerif Efendi’nin ruhu için bir şehadet buyurun!"


Ahmet Mahmut Ünlü