Cumhuriyet Gazetesi’nin iki yazarı Charlie Hebdo’da yayınlanan ve Peygamber Efendimiz (s.a.v)’e hakaret eden karikatürü 14 Ocak Çarşamba günü çıkan gazetelerinde yayınladılar.

Bunun üzerine ellerinde tevhid bayraklarıyla Cumhuriyet Gazetesi önünde bu tavrı protesto eden üç Müslüman gözaltına alındı. 

Müslüman Anadolu Gençliği tarafından yapılan çağrı ile akşam saatlerinde Cumhuriyet Gazetesi önünde “Peygamber Efendimiz'e sahip çıkıyoruz” sloganıyla bir eylem düzenlendi. Eylem gerek Türkiye, gerekse de dünya basınında yankı uyandırdı. 

 “Charlie Hebdo” ile aynı kafaya sahip olan ve bütün meşruiyetini İslâm düşmanlığında bulan provokatör Cumhuriyet Gazetesi’nin önünde toplanan Müslümanlar; “Burası Türkiye, Fransa değil!”, “Allahsız Cumhuriyet hesap verecek!”, “Kuaşi Kardeşler onurumuzdur!”, “Canımız sana feda ya Resulallah!” sloganları ve tekbirler eşliğinde bir protesto eylemi gerçekleştirdiler.

Polisin çok yoğun güvenlik önlemleri aldığı olay yerinde gerginlikler de yaşandı. Cumhuriyet Gazetesi önüne protesto etmek için gelen hassasiyet sahibi Müslümanlar, polise Müslüman mahallesinde salyangoz satan, Peygamber Efendimiz'e (s.a.v.) hakaret eden karikatürleri yayınlayan Cumhuriyet’i korudukları için tepki gösterdi. 

Bu eylemle Cumhuriyet Gazetesi’ne “ifade özgürlüğü” maskesi altında İslâm’a ve Müslümanlara hakaret edemeyeceği hatırlatıldı!