Nereye baksanız; ekonomiye, eğitime, bankacılığa, insan hayatına, sağlığa, demokratik ve laik rejimler insanlığa hiçbir şey vermemiş, aksine onları götürüp bir rezaletin, ihanetin, buhranın ve fosseptik çukurundan beter bir pisliğin içine atmıştır. Neyi nasıl söyleyeceğini şaşırıyor insan. Bu rejimlerde ahlak olmadığı için, ahlaksız insanlar hem daha rahat yetişiyor bu sistemlerde hem de daha fazla itibar görüyor. Nihayetinde asıl olan her defasında para ve işin yola koyabilmek. Bunun nasılı çokta önemli değil. Allah korkusu olmayan dinsiz, imansız ve namussuz bir topluluk Demokratik ve laik rejimler için istisnası olmayan bulunmaz bir topluluktur. Dedik ya her bir taraflarından pislik akar böyle rejimlerde. Bakın birkaç misâl;

“Kullanılmış çayları kurutup tekrar piyasaya sürmüşler. Kahramanmaraş’ta bir depoya düzenlenen operasyonda, daha önce kullanılmış ve elekten geçirilerek yeniden piyasaya sürülmeye hazırlanan 40 ton çay kalıntısı ele geçirildi.”(16.12.2012)

“Türkiye, başta N.Ç olmak üzere birçok cinsel istismar olaylarının travmasını atlatamadan yeni tecavüz olayıyla çalkalanıyor. D.M henüz 15 yaşındaydı, kaldığı yetiştirme yurdundan kaçtı. Üç ay boyunca yaklaşık yüz kişinin tecavüzüne uğradı. Gittiği bir fotoğraf stüdyosunda fotoğrafının çekilmesi bahanesiyle soyuldu. Çekilen fotoğrafları ve video daha sonra tehdit ve şantaj amaçlı kullanılmaya başlandı. Burada uyuşturucu ve alkole alıştırılan D.M, çaresizce istenilen şeyleri yapmaya başladı. Yurttan kaçtıktan sonra Zeytinburnu’nda G.Y adlı bir kadınla tanıştı. G.Y, küçük kızı 30 ile 100 lira arasında erkeklere pazarlanmaya başladı. Kaçmaması için de cinsel ilişki için gittiği yerlerde D.M’ye G.Y’nin erkek yeğeni F. isimli bir genç eşlik ediyordu.”(Hurriyet,17.10.2012)

“Gaziantep Üniversitesi İşletme Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi 25 yaşındaki Neriman Biçen, yurt odasında kalorifer borusuna bağladığı iple intihar etti. Yurt odasında banyoya giren Neriman Biçen’in, uzun sure dışarı çıkmamasından şüphelenen oda arkadaşı içeriye girdiğinde cesediyle karşılaştı. Biçen’in cesedi, olay yerine çağrılan polisin yaptığı inceleme ardından, Gaziantep Adli Tıp Kurumu Otopsi Merkezi’ne götürüldü.”(Haberturk, 20.10.2012)

“Ankara’da narkotik operasyonunda 26 kişi gözaltına alınırken polis, çarpıcı bilgilere ulaştı. Çetenin uyuşturucuyu, dikkat çekmemek için lüks araçlarla ve yaşlı kuryelerle müşteriye ulaştırdığı öğrenildi. Bir muhtarın da istihbarat sağladığı çete üyelerine ‘yeşil kart” çıkarttığı tesbit edildi. Aramalarda 1 milyon lira değerinde uyuşturucu ele geçirildi.(zaman.16.10.2012)