Katar'ın başkenti Doha'da Ömer bin Hattab Camisi'nde verdiği Cuma hutbesinde Karadavi, "Maliki ve destekçileri Sünnilere işkence yapıyor, öldürüyor ve görevlerinden alıyor. Maliki'yi destekleyenleri büyük tehlikeye karşı uyarıyoruz. Doğusundan batısına İslam ümmetiyle savaşıyorsunuz. İnsanlar arasında ayrılık çıkarmaya, Sünnilere işkence yapmaya, öldürmeye devam ederseniz yüzde 90'ı Sünni olan İslam ümmeti buna sesiz kalmayacaktır" dedi.
Müslümanları İslam ümmetine yönelik zulümlerin karşısında durmaya çağıran Karadavi, "Irak'ta Sünniler kimliklerini, dinlerini ve kendilerini savunuyor, bu uğurda savaşıyorlar. Irak bütün Irak halkınındır ancak ABD işgalinden sonra Maliki ve benzerlerine teslim edildi. Irak belirli bir mezhebe aitmiş gibi hareket edildi" diye konuştu.
Maliki'yi Suriye'deki olaylara karışmakla da suçlayan Karadavi, "Bütün Şiiler, Maliki ve Hizbullah gibi düşünmüyor. İran'a gittim ve eski İran Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi ile görüştüm. Gayet açık görüşlü insanlar ve Müslümanları büyük bir ümmet olarak görüyorlar" ifadelerini kullandı.