Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, Mısır'ın başkenti Kahire'de Uluslararası İslami Koordinasyon Konseyi'nin düzenlediği "Suriye Olayları Karşısında Müslüman Alimlerin Konumu" isimli konferanstaki konuşmasında, Suriye'de İslam dini aleyhine savaş yürütüldüğünü belirterek, "Hizbullah, Kusayr ilçesinde Sünni kardeşlerimizi öldürüyor. Tüm Müslümanlar Suriye'ye yardım edilmesi gerektiğinin şuurunda olmalıdır. Arap ülkeleri, böyle bir zulüm karşısında sessiz kalamaz. İslami örgüt ve derneklerin temsilcilerini Esed rejimine karşı nefret duymaya, mal ve silahla cihada davet ediyoruz. Mücadeleye destek vermek üzere alimlerden oluşan bir heyetin Suriye'ye gönderilmesi için hazırlıklara başlayacağız" diye konuştu. Karadavi, heyetin Suriye ziyaretinin tarihinin henüz belirlenmediğini ifade etti.
Konuşmasında Türkiye ve Katar'ın Suriye krizine ilişkin tutum ve duruşunu öven Karadavi, "zalim ve mezhepçi" Suriye rejimine karşı tavır almalarını istedi.
Kahire Arap Dili Enstitüsü Başkanı Dr. Hasan eş-Şafii ise Hizbullah'ın Suriye yönetiminin yanında yer almasını kınadı.
Diğer taraftan Hizbullah örgütünün ve Lübnan hükümetinin Esed rejimine destek vermesi ve Lübnan'daki sunni halka karşı şiddetin artmasından sonra ehl-i sünnetin tanınmış alimlerinden Lübnanlı Şeyh Ahmed el Esir, Lübnan ordusuna ve Hizbullah'a karşı cihad ilan ettiğini açıkladı.
Lübnan’daki Hizbullah’ın Suriye’deki rejime destek vermesi ve beraberce Suriye muhaliflerine karşı savaşması yüzünden, Şeyh Ahmed Esir’in taraftarlarıyla ordu birliklerinin arasında çatışmalar yaşanıyor. 
Lübnan hükümeti Şeyh Ahmed El-Esir için tutuklama kararı çıkardı. Bu kararının ardından Lübnan’ın Sayda şehrinde başlayan çatışmalar Beyrut'a da sıçradı. Hizbullah’ın Lübnan ordusuyla birlikte Beyrut’taki sünni cemaatlere ait vakıf ve derneklere baskınlar düzenledikleri rapor ediliyor.
Çatışmalar sonucu en az 3'ü asker 4 kişi hayatını kaybettiği ve 12 kişininde yaralandığı söyleniyor.