Kassam'ın Refah'tahi üst düzet komutanlarının şehit edilmesi üzerine Hamas'tan yapı- lan açıklamada, "Kassam Tugayları, Filistin halkı ve İslam ümmeti için liderlerinin kanını akıtmıştır" denildi.
Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, İsrail'in, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın önde gelen komutanlarını öldür- mesine ilişkin, "Hamas tarihi, komutanları öldürüldüğünde hareketin daha da güçlendiğini birçok kez ortaya koydu" ifadesini kullandı. Heniyye, İsrail'in, Kassam Tugayları'nın önde gelen komutanlarından Raid el-Attar, Muhammed Ebu Şemmale ve Muhammed Berhum'u suikastle öldürmesine dair yaptığı yazılı açıklamada, "Komutanlarımızın aramızdan ayrılmasından ötürü duyduğumuz hüzne rağmen, zafer yazma yönündeki yolumu- zun güçlendiğine herkes emin olsun. Hamas tarihi, komutanları öldürüldüğünde hareketin daha da güçlendiğini birçok kez ortaya koydu" değerlendirmesinde bulundu.
"Arabuluculuk yapanlar İsrail'in ihanetini hesaba katmalı"
Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Heniyye ayrıca, "Ateşkes için arabuluculuk yapanlar, İsrail'in ihanetini, sözünü tutmamasını, kadın ve çocukları öldürmeye, toplu aile katliamları yapmaya devam etmesini hesaba katmalı" dedi.