Başlık zaman gazetesine ait... Meseledeki dehşeti ve iğrençliği birazdan fark edeceksiniz. Fetullah Gülen Hz. Peygambere hakaret eden filme, bu filmi hazırlayan kâfirlere, bunu yayarak milyonlarca Müslüman’ı aşağılayan, hakaret eden iblislere yayınladığı tek bir kınaması yok ve dikkat edin sözde yok. Bu nasıl Müslümanlıktır, bu nasıl Resulullah aşkıdır ki “gözlerinden yaş” eksik olmazdı? Ne oldu? Her taziyede aynı ihanet ve aynı hain dil. Tecavüzcüye bir şey deme tecavüz edilene “sakin ol, karşı çıkma, rıza göster, karşı çıkıp provokasyona gelme, birazdan işini bitirince gidecek zaten az sabret” manasına gelen teslimiyetçi ve ahlâksız beyanlar. Ve Gülene göre Peygamberimize hakaret edenler terörist değil, bu hakarete rıza göstermeyip Resule sadakatini dile getirenler “terörist”. Haşa bu mantıkla Gülen’e göre Sahabede birer “terörist” öyle mi?

Gülen’in iğrenç taziyelerinden birkaç kısa pasaj hatırlatalım. ABD'deki 11 Eylül 2001 Tarihli Terörist Saldırı Münasebetiyle; “ABD'deki bu terör hareketi, yalnız ABD'ye yapılmış bir hareket değil, dünya barışına karşı yapılmış menfur bir sabotajdır, Bunu, ancak insanlıkla alakası olmayan cani ruhlular yapmış olabilir.” Uluslararası boyutta ABD ve Avrupa Emperyalizmine karşı şehadetle müjdeli bir savaş veren Usame için bakın ne diyor ve kimi kınıyor. Hoşgörü maskeli yevmiyesiz zat, nasılda MÜSLÜMANLARA LANET OKUYOR. Hani her insan mubarekti. Bu kin bu öfke bu haset neyin nesi? Haçlı karşısında ezilip büzülmeyi marifet zanneden zevat kendini nasıl da ele veriyor. “Dünyada en nefret ettiğim insanlardan bir tanesi Bin Ladin'dir. Çünkü Müslümanlığın dırahşan (aydınlık) çehresini kirletmiştir. Bir kirli imaj meydana getirmiştir. O korkunç tahribatı bundan sonra biz bütün gücümüzle tamire kalkışsak bile seneler ister. Her yerde değişik platformlarda anlatacağız. Kitaplar yazacağız. Müslümanlık bu değildir diyeceğiz. Bin Ladin, hissini, hevesini İslamî mantık yerine koymuş, canavarlık yapıyor. Etrafındaki adamlar da öyledir. Türkiye'cade öyle düşünen insanlar varsa onlar da canavarlığa kilitlenmiş insanlardır. O mülahazayı lanetleriz." (http://tr.fgulen.com)

Ve şimdiki taziyesi; “Amerika Birleşik Devletleri’nin Bingazi’deki Libya Konsolosluğuna yapılan saldırıda Büyükelçi Christopher Stvens ve 3 konsolosluk çalışanının hayatını kaybettiğini teessüfle öğrenmiş bulunuyorum. Görevi itibarıyla ABD’yi Libya’da temsil eden ve aynı zamanda bu ülkede misafir hükmünde olan büyükelçiyi hedef alan bu saldırıyı en şiddetli şekilde kınıyor ve bu vesileyle faili kim olursa olsun terörün her türlüsünü lanetliyorum. Kahire ve Yemen’deki şiddet içeren protesto gösterileri münasebetiyle hatırlatmak isterim ki; kalıcı müspet değişimler ancak barışçı ve diyaloga açık bir yaklaşımla gerçekleşebilir. Masum insanları hedef alan şiddet, onu müdafaa etme iddiasıyla yola çıkan İslâm’ın ruhuna ihanettir. Müslümanlara yakışan, tepkilerini dinlerinin izzetine uygun bir tarzda barış ve sükunet içerisinde ifade etmeleridir. Olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarına, Amerikan halkına, hâssaten ABD Dışişleri Bakanı Sayın Hillary Clinton’a başsağlığı diliyorum. Yaralılara şifalar temenni ediyor ve acılarını yürekten paylaşıyorum.”Zaman 14.09.2012

Evet, aynen böyle ve tamamını aldım ki, iğrençlik, yalakalık tam açığa çıksın ve görülsün. Hani Resulullah, Hani öldürülen binlerce Libyalı, hani tecavüzden geçirilmiş on milyona yakın Iraklı. Yok!

Eee, adamdaki tavır belli Müslümanlar ne zaman hareketlense düğmesine basılmış gibi hemen mesajlar, açıklamalar yayınlayarak Müslümanların “eylemlerini” aksiyonlarını, samimi amellerni kınama ve aşağılamalarla küçültmeye, yok etmeye gayret etmektedir. Hatırlarsanız Mavi Marmara hadisesinde de aynısını yapmıştı. Mavi Marmara’da şehit düşen 9 kişinin şehadetine dil uzatmış ve onları şehit olarak “kabul” etmemişti. Ve yine Filistin mazlumlarına insani yardım amaçlı ilaç ve gıda götüren Mavi Marmara gönüllülerini İsrail otoritelerinden niçin izin almadılar diye azarlamış, kınamıştı. Ne diyelim, ne zaman Avrupa’nın, ABD’nin, İsrail’in canı yansa bizimki yuvasından başını çıkarıp hemen başlıyor Mücahidleri aşağılamaya, Müslümanları kınamaya ve onların “teslimiyet”e davet etmeye.