Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 20 Ekim 2015'te talepte bulunmasıyla Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği, Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına karar verdi.
     Bu kararın ardından Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu’nun da avukatlığını yapan Hasan Ölçer’in atanan kayyumlar arasında bulunması FETÖ ve Aydın Doğan medyasında ve diğer bazı yayın organlarında flaş haber olarak verildi. Bu haberlerde Hasan
Ölçer Mirzabeyoğlu’nun avukatı olmakla suçlandı(!) Çeşitli açıklamalarında kendisi için bir şeref olduğunu söylediği Mirzabeyoğlu’nun avukatlığı sanki bir suçmuş gibi lanse edilmeye çalışıldı. Salih Mirzabeyoğlu’nun adını bu ihanet şebekelerinin ağızlarına alması bile kabul edilemez.
     Hasan Ölçer’in Türkiye’deki hukuksuzluğun her türlüsüyle haysiyetli bir hukuk adamı olarak nasıl mücadele ettiğini hukuk camiası ve yakından tanıyanlar bilirler. Hukukçu kimliğini şahsî çıkarları için kullanmadığı herkesçe malûmdur. 
     Elbette darbecileri alkışlayan, Amerikan emperyalizmi karşısında boyun eğmeyi şeref sayan; gelene “ağam” gidene “paşam” diyip rüzgâra göre mabâdını ya Washington’a yahut da Tel-Aviv’e çevirenlerin kimler olduğunu da herkes bilir.