Tüm Türkiye’de yapılan ve bu ay ikincisi düzenlenen Sabah Namazı buluşmaları için binlerce Müslüman 40’dan fazla şehirde şafak vaktinde bir araya geldi.

Mısır’ın eli kanlı darbecileri tarafından tutuklanan devlet başkanı Muhammed Mursi ve 28 Şubat darbesinin sembol şahıslarından Gazeteci Yakup Köse’ye destek vermek ve onların şahsında İslâm Dünyası’ndaki tüm mazlumlar için dua etmek maksadıyla birçok şehirde buluşma gerçekleştirildi. İstanbul’daki buluşma Eyüp Sultan Hazretleri’nin medfun olduğu Eyyüp Sultan Camii’nde gerçekleştirilirken buluşmada Rabia’nın aziz şehidi Esma Biltaci’nin abisi Ammar Biltaci de bir konuşma yaptı. Gazeteci Adem Özköse'nin de bir basın açıklaması yaptığı buluşma, toplu edilen duanın ardından bir sonraki ay tekrarlanmak üzere sona erdirildi.

Ay günlerde çeşitli STK'lar tarafından yapılan "Geç gelme genç gel" çağrısına cevap veren gençler, Türkiye'nin birçok yerinde belirlenen camide sabah namazını kıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığının Camiler Haftası temaları arasında yer alan "Geç gelme genç gel" çağrısına cevap veren gençler, Diyarbakır’dan İzmir’e kadar Türkiye’nin birçok şehrinde belirlenen camilerinde sabah namazını kılmaya başladılar.