Böyle vahşet görülmedi

17 bıçak 2 kurşun yarasıyla yaralı olarak bırakılan Yusuf Er, “PKK’lılar, kurban eti dağıtırken bize saldırdılar. Saklandığımız evde 4 arkadaşımı önce silahla vurdular… Sonra boğazlarını kesmeye çalıştılar… Dakikalarca bıçaklayıp 3. kattan attılar… Yerde üzerinden araba ile geçtiler… En sonunda başını taşla ezerek öldürdüler…” dedi.

Yusuf'un anlattıklarının kanıtı

Yusuf Er, “Beni sürükleyerek 3. kattan indirdiler. Kapıdan çıkarken önce biri tekme attı, sonra yine sopalarla vurmaya başladılar. Sonra bir büyükleri ‘bırakın’ dedi, bıraktılar” demişti. Star Gazetesi’nin ele geçirdiği amatör bir kamerayla çekilen görüntülerde binadan aşağı atılan gençler sopalarla dövülerek linç ediliyor. Gece karanlığında çekilen ve linç anını gösteren görüntülerde saldırganların Yusuf Er’i ise yaralı bir şekilde dışarı sürüklediği anlaşılıyor.

Başta IŞİD elemanları sandım

Görüntüleri çeken ve güvenliği için isminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş, “Olay anında ordaydım. Başta IŞİD elemanlarını linç ediyorlar sandım. Ancak sonra anladım ki bunların IŞİD’le alakası yok. Meğer o mahallenin çocuklarıymış. Çok üzüldüm ve katillerin bulunmasına faydası olur diye görüntüleri paylaşmaya karar verdim. Benim dışında başkaları da çekiyordu. Umarım onlarda ellerindeki kayıtları getirip paylaşırlar. O vahşet gözümün önünden gitmiyor. Çok üzgünüm” dedi.