14 Aralık Pazar günü Paralel çeteye yapılan operasyon kapsamında Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve 29 kişi ile birlikte gözaltına alınan ve mahkemede ifade vermeyi reddedip tutuklanan Samanyolu yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca tutuklama kararına itiraz etti.
Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran, hazırladığı itiraz dilekçesini, tutuklamayı gerçekleştiren İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne sundu.
Darbe girişiminin medya ayağı olan Samanyolu tv'nin yayın kurulu başkanının avukatı tarafından, Karaca'nın hakkında açılan davaya ilişkin  "SUÇ ŞÜPHESİ YOKTUR" denildi..
Karaca'nın yöneticisi olduğu Samanyolu Yayın Grubu'nun maddi ve manevi zarara uğradığı belirtilen dilekçede, kararın Anayasa tarafından güvence altına alınan basın özgürlüğünü ve 64. maddede düzenlenen şekliyle, "devlet, sanat faaliyetlerini ve sanatçıyı korur, sanat eserlerinin ve sanatçının korunması değerlendirilmesi, desteklenmesi ve sanat sevgisinin yayılması için gereken tedbirleri alır" hükmünü de ihlal ettiği iddia edildi.