Tahrifatçılıkta uzman olan Fetullah Terör Örgütü mensupları önceki hafta örgüt elamanlarını kanun kılıfı giydirilerek cezaevinden kaçırma girişimde bulundu. Ama olmadı. Nihayetinde onlarca yıldır benzer yollarla hukuk kılıfı giydirerek binlerce Müslümanın işkenceden geçmesine, binlercesinin mahkûm olmasına sebeb olan yaşadışı Fetullahçı Terör Örgütü mensupları, Pensilvanya’daki Terörisit başının emri ile harekete geçti. Ama bu defa millet yemedi. Gece vakti çalakalem cezaevinden adam kaçırma girişimi büyük bir fiyaskoyla sonuçlandı ve FETO’cuların moralman çökmesine ve Pennsylvania’da ki ÇETE ELEBAŞINA sövmeye başlamasına sebeb oldular. Haberlere bakalım, ancak bir hukuk cinayeti nasıl işlenir o gözle bakalım ki, bu şebeke mensuplarının geçmişte işledikleri hukuk cinayetlerinin de aslında nasıl bir kumpas ve haksız cürümlere dayandığı ortaya çıksın… Ne demiş atalarımız: ALMA MAZLUMUN AHINI ÇIKAR AHESTE AHESTE…
Evet, haber:
FETÖ mensubu 75 şüpheli hakkındaki tahliye ve İstanbul'da görevli 10 ayrı sulh ceza hâkimini pasifize etmek için uygulamaya sokulmak istenen reddi hakim kararındaki hukuksuzluklar, aynı gece İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimi Necmettin Kafalı'nın “yok hükmünde” kararıyla bozuldu.
İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi'nin yetkisi olmadığı halde verdiği reddi hâkim kararının “yok hükmünde” olduğuna karar verildi.
Hukuk Darbesi
Paralel yapı, sulh ceza mahkemelerini by-pass ederek asliye cezalar üzerinden darbe yapma girişimini Şubat'ta denemiş, ancak savcılardan dosyaları alamadığı için bu girişim akamete uğramıştı. İstanbul Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı konuyla ilgili Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Dairesi'ne görüş sormuş bakanlıktan gelen 6 Şubat 2015 tarihli ve 2015-276/9339 sayılı yazıyla Sulh Ceza Hâkimlerinin kararlarının sadece yine Sulh Ceza Hâkimleri tarafından değerlendirilebileceği belirtilmişti.
Adalet Bakanlığı'nın bu yazısına rağmen örgüt yeniden harekete geçti ve 20 Nisan günü eski özel yetkili mahkeme başkanı Metin Özçelik'in nöbet gününde toplu halde reddi hâkim ve tahliye taleplerini içeren dilekçeler sundu.
Yetkisini aşarak dilekçeleri işleme koyan Özçelik, yine ilgili savcılıklardan paralel yapı soruşturması dosyalarını hukuksuz şekilde talep etti. Savcılık dosyaları göndermedi ve çalınma riskine karşı adliyede önlem aldı. Savcılığın dosyayı göndermemesi üzerine sadece avukat dilekçeleri ve basında çıkan bazı haberlere dayanarak reddi hâkim taleplerini kabul eden Özçelik, 10 farklı sulh ceza hâkimini birden saf dışı bırakmaya çalıştı. Tahliye taleplerini incelemek üzere de dilekçeleri 32. Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi Mustafa Başer'e gönderdi. Bu sırada HSYK iki hâkim hakkında da inceleme başlattı. HSYK müfettişleri Çağlayan Adliyesi'ne gitti.
32. Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi Başer de yetkisi olmadan tahliye taleplerini incelemeye başladı. Başer odasının kapısını kilitleyerek kâtiplere tahliye kararlarını yazdırmaya başladı. Adliye kaynakları, Hâkim Başer'in bu esnada zabıt kâtibinden cep telefonunu aldığını, kararı UYAP'a yüklemeden bilgisayar yazıcısından çıkardığını belirtiyor. Başer kararı yazıp bitirdikten sonra avukatları arayarak, “Tahliye taleplerini kabul ettim, gelip kararı alabilirsiniz" dedi.
Bu aşamada devreye asıl yetkili olan 10. Sulh Ceza Hâkimi Necmettin Kafalı girdi. Hem reddi hâkim hem de tahliye kararlarının geçersiz olduğu yönünde karar alan Kafalı, yargı darbesini bozan kararında hâkimin reddi müessesenin ancak yargılama yapmakla görevli mahkemelere ilişkin yasal bir düzenleme olduğunu belirtti.
Devreye, örgüte yakın TV ve gazeteler girdi ve tahliye kararlarının uygulanmadığı yönünde kara propaganda yapmaya başladı.
Hakimler Açığa Alındı
Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, "Paralel Yapı" soruşturmaları kapsamında tutuklu şüpheliler hakkında tahliye kararı veren iki hâkimle ilgili iddiaları görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Tahliyelerle ilgili hazırlanan ön raporda, HSYK tarafından görevlendirilen iki başmüfettiş, hâkimlerin açığa alınmaları yönünde görüş bildirdi.
Kararın ardından, HSYK Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından denetim amacıyla 2 başmüfettiş görevlendirilmiş, denetim kapsamındaki inceleme ve soruşturma yetkilerine istinaden olaya el konulmuştu.
HSYK 2. Dairesi 75 şüpheliyi korsan şekilde tahliye etmeye çalışan İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi Metin Özçelik ile İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi hâkimi Mustafa Başer'i açığa aldı. Müfettiş raporunda emrin Gülen örgütünden geldiğine dikkat çekiliyor ve Hâkimlerin hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs suçlamasıyla yargılanan şüphelilerle fikir ve eylem birliği içinde hareket ettiği söyleniyor.
Daire, usulsüz dinlemelere ilişkin Şanlıurfa merkezli 11 ilde gerçekleştirilen operasyonda tutuklanan 3 polisin tahliyesine karar veren nöbetçi Hâkim Habil Kahraman'ı da tedbiren açığa aldı.