12 Şubat Salı günü saat 11’de Türkiye’nin büyük şehirleri dâhil olmak üzere bir çok ilde İBDA Cepheleri eylem yaptı. Başta Ankara, İstanbul, Antalya olmak üzere, Konya, Eskişehir, Maraş, Yozgat, Kayseri, Aydın, Malatya, Gaziantep, Sakarya ve Van’da, Merkez PTT’lerinin önünde toplanan İBDA’cılar 28 Şubat Yargı Kararları aleyhine eylem yaparak basın açıklamaları yaptılar... Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığına fax ve telgraf çekerek 28 Şubat mevzuunda “samimi” olunmasını ilettiler.
Ayrıca, Almanya, Hollanda ve Fransa’da bulunan İBDA’cılar da eşzamanlı olarak bu eylemlere bulundukları ülkeden katıldılar...
Ankaradaki eyleme Mazlumder Ankara Şube Başkanı Faruk Ünsal, İstanbuldaki eyleme ise yine Mazlumder’den temsilci olarak Beytullah bey katıldı.
İstanbuldaki eylem esnasında polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı dikkat çekti. “Yaşasın Kumandan Mirzabeyoğlu” sloganları eşliğinde Halil Kantarcı basın açıklamasını okudu... Ortak metinden özetle şunları söyledi:
“28 Şubat 1997 darbesinin üzerinden 16 yıl geçmiş bulunuyor. Ak Parti hükümeti ise 10 yıldır iktidardadır. Bizler Müslüman Anadolu halkı olarak 28 Şubatı destekleyenlerin bile o dönemi, olağanüstü dönem diye nitelendirdiği ve artık toplumsal mutabakatın sağlandığı bir konuda iktidarın bir an önce adım atmasını bekliyoruz. Bu iş artık hükümetin sorumluluğundadır. İktidar, muktedir olduğunu göstermelidir. Ana muhalefet partisi dâhil muhalefet partileri, birçok sivil toplum kuruluşu, gazeteciler, yazarlar, akademisyenler ve hâsılı toplumun her kesiminden kanaat sahibi insanlar artık bu işin bir an önce çözülmesini istediklerini kamuoyuna deklare etmişlerdir. Gelinen noktada 28 Şubat yargı kararlarının iptaline dönük atılacak adımları her kesimin destekleyeceği açıktır.”
Eylem esnasında, dergimizin kitapçık hâline getirdiği Kumandanın tarihi savunması da dağıtıldı. 
Gösteride atılan tekbir ve sloganları duyan Sirkeci’de memur Bülent abi yanımıza gelerek Kumandanı ve tanıdığı gönüldaşları sordu. Ve, Tekirdağ Hayrabolu’dan “Meşhur Taraf  Dergisi”ne militan yazılar gönderen “ihtiyar delikanlı” Mustafa amcanın hemşehrisi olduğunu ve Mustafa amcanın 7-8 sene önce eşi ile birlikte peş peşe vefat ettiğini, “jandarmanın evini basarak arşivini aldığını söyledi. Bu vesile ile Mustafa Amcamızı rahmet ve gıbta ile anıyoruz.
Ankaradaki gençler ise, Yüksel caddesinde broşür dağıtarak eylemi sokaklara taşıdı...
Dergimiz yayına hazırlanırken, eylem organizasyonunu yapan Ahde Vefa Platformu Başkanı Tayyar Tercan “İllerden peyder pey haberler gelmekte olduğunu ve bu eylemlere ait haber ve resimleri bilahere dergimize yollayacağı” açıklamasını yaptı.