İBDA Mimarı, Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu, ruhi ve psikolojik, durumunun incelenmesi gerekçesi ile Bolu F-Tipi Cezaevi'nden Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldü. AA muhabirinin konuyla ilgili sorularını cevaplayan Avukat Hasan Ölçer, İBDA Mimarı'nın Bolu'da bulunduğu cezaevi hastanesinde fiziki muayeneden geçirildiğini söyledi. Ölçer, Kumandan'ın cezaevi aracıyla 2 Kasım Cuma günü saat 13.30'da ruhî ve psikolojik durumunun gözlenmesi için Bakırköy Hastanesi'nin adlî servisine götürüldüğünü belirtti.

Avukat Ölçer, şöyle devam etti: "Dün Bolu'da yapılan fiziki tetkikten sonra müvekkilim bugün cezaevi aracıyla Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Adli Servisi'ne getirildi. Ben de kendisini saat 15.30 gibi gördüm. Sağlık durumu iyi, sağlııyla ilgili görünen bir problem yok. Burada kendisinin ruhi ve psikolojik durumu rapor edilecek. Bunun için gözlem altında tutulacak. Süreç 3 haftaya kadar uzayabilir. Yapılan incelemenin ardından bir heyet, müvekkilimin psikolojik durumuyla ilgili rapor hazırlayacak. Bu rapor da daha sonra Adalet Bakanlığı'na sunulacak."

Müvekkilinin tahliyesi konusunda kendisinin ve ailesinin herhangi bir başvurusu olmadığını belirten Ölçer, "Fakat Cumhurbaşkanı'na bizim dışımızda müvekkilimin afıı talep edilmişti. Önce fiziki muayene, ardından ruhi ve psikolojik tetkik bu yüzden yapılıyor olabilir" dedi.