Aslında orada saldırılan Müslüman kadın değil Müslüman erkektir. Nihayetinde kadının iffeti ona emanettir. Ve yine eşinin iffetine sahip çıkmak erkeğin izzetidir. Bugün örtüsüne, iffetine sahip çıkmayan erkeğin namus idraki eksiktir, namus problemi vardır. Çünkü laik batıcının yaptığı, kadın üzerinden Müslüman erkeği aşağılamak ve teslim almaya çalışmaktır. Bu vesileyle de İslâm'a olan düşmanlığını kusmak ve kendi pisliğini örtmeye gayret etmektir. Bu saldırılar sonrası yaşanan “kitle gösterileri” olmayan klasik savunmalarla geçiştirilen tepkiler ise aslında “namus ve iffet” kavramının ruhlarda nasıl iğdiş edildiğinin açık delilidir. Bazı namussuzların “bunlar bizi sokağa çekmek istiyorlar” türü hezeyanlarını "be namussuz, bunlar senin karını kızını yatağa çekmek istiyorlar, kör müsün?” şeklinde geri çevirip şabalak suratlarına vurmak lazım. Ve meydan meydan haykırıp Müslüman kadının iffetine ve izzetine sahip çıktığımızı göstermek lazım…
Biz bugünlerde bilhassa düzenli bir şekilde artan bu olaylardan birini verelim.
Erzurum’un Aşkale ilçesinden geçen cuma günü Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesindeki Macit Ataklı İlköğretim ve Ortaokulu’na atanan Türkçe öğretmeni Elif Kısa’nın, okula tesettürle gelip derslere girmesi darbe yanlısı laiklik yanlısı çevrelerin tepkisini çekti. Kemalist bazı velilerin şikâyeti üzerine Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü inceleme başlattı. İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, Kısa’nın üzerindeki kıyafetin manto olduğunu öne sürerek, “Öğretmenin çarşaf benzeri bir kıyafet giydiği söyleniyor, ancak bu bir mantodur. Bu şekilde derslere girip girmediği de araştırılıyor” dedi.
Okula giden bazı Kemalist veliler, tesettürlü öğretmen istemediklerini söylediler. Daha sonra ise Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan bir grup eylem yaptı. CHP ve bazı Alevi-Sol örgütlerin temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 200 kişi, öğretmenin görevden alınması için imza topladı. 
Elif Kısa’ya üyesi olduğu Türk Eğitim-Sen Ayvalık Temsilcisi Ekrem Şevik’ten destek geldi. Okulda Kısa ile görüşen Şevik, “Sendikamız serbest kıyafetle ilgili genelge yayınladı. Öğretmenimiz de bunun üzerine serbest kıyafetiyle okula geldi. Kendisini destekliyoruz. Bu kıyafet yasak değildir” dedi.