Ramazan Müslümana mahsus iftar da öyle. Başa alınması gereken hakikat bu iken şimdi habere bakalım.

İsrail ve Yahudi dünyanın her bir köşesinde Müslüman kanı akıtır, türlü fitne fesat ile Müslümanları sömürürken bizim “..…s” lara ne oluyor ki Yahudi’nin sofrasından beri durmuyor ve Yahudi’yi sofrasından eksik etmiyorlar. Müslümanların celladı ile yan yana gelmeyi hoşgörü zanneden zevatın gözleri kör mü, görmüyor mu baştan sona Ortadoğu’da akan kanın tek müsebbibi vardır oda Yahudi’dir? Ama olsun, onlar bir kılıfını bulmuş vicdanlarını rahatlatmış, Yahudi sofrasında güle eğlene “İftar”larını açmışlardır. Haber gündem yoğunluğu sebebi ile basında gözden kaçtı ama Şalom gazetesi kaçırmadı. Şalomdan; “Türk Musevi Cemaati yöneticilerinin ev sahipliğinde ve ŞALOM sponsorluğunda Neve Şalom Kültür Merkezinde bir iftar yemeği verildi. İftar yemeğine Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Hahambaşı Rav İsak Haleva, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Türk Musevi Cemaati Başkanı Sami Herman’ın yanı sıra, İstanbul’un belli başlı ilçelerinin kaymakamları, belediye başkanları ve yardımcıları, emniyet teşkilatı ileri gelenleri, diplomatik misyon ve semavi din temsilcilerinin de aralarında olduğu yaklaşık 300 kişi katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş dinlerin kavganın ve savaşın değil sevginin ve hoşgörünün, kardeşliğin ve beraberliğin mesajını verdiğini ifade etti.” .”(Şalom Gazetesi, 08.08.2012)

Bir diğer iftar Cemaat Vakıfları meclisince verilendi; “İftar yemeği öncesi Vakıflar Genel Müdürlüğünü ziyaret eden cemaat vakıfları temsilcileri oradaki toplantıya katıldılar. Toplantı sırasında bir konuşma yapan Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem,  Vakıflar Kanunu çerçevesinde taşınmazların vakıflara geri iadesi konusunda ciddi çalışmaların sürdürüldüğünü, başvuru süresinin tamamlanmasına 20 gün kaldığını söyledi. Cemaat temsilcilerinin konuşmalarında dile getirdikleri teşekkür için de “Teşekküre gerek yok. Zaten bunlar sizlere aitti. Sizlerin haklarınızı iade ediyoruz” dedi.

Toplantı sonrasında Gölbaşı Kronos Otelde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Başdanışmanı, Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın’ın onurlandırdıkları bir iftar yemeğine geçildi.

İftar yemeğine ayrıca Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Vakıflar Meclisi, Cemaat Vakıfları Temsilcisi Laki Vingas, Musevi Cemaati Başkanı Sami Herman, Yedikule Sırp Pırgiç Ermeni Kilisesi Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bedros Şirinoğlu, Süryani Cemaati Temsilcisi Sait Susin, Vakıflar Genel Müdürlüğü Meclis üyeleri, devlet erkânı ve diğer illerden gelen yaklaşık 60 kadar cemaat temsilcisi katıldı. Türk Musevi Cemaati Ankara ziyaretine Cemaat Başkanı Sami Herman, Başkan Vekilleri İshak İbrahimzadeh, Moris Levi, Başkan Yardımcısı Jojo Nassi, İzmir Cemaat Başkanı Jak Kaya, Aşkenaz Cemaati Başkanı Binyamin Poluman, Hahambaşılık Hukuk Müşavirleri Av.Ester Zonana, Av.Nedim Karako, Av. Şemi Levi’den oluşan heyet ile katıldı.”(salom.com, 08.08.2012)

Uyarı; Türkiye bilim adamları, aydınları, siyasileri ve kanaat önderleri çok dikkatli olmalılar. İsrail huysuz köpek gibidir, ne zaman ısıracağı ve nereden çıkacağı belli olmaz.