İsrail artık yattığı yerde rahat değil. Her geçen uykuları daha fazla kaçacak gibi. Etrafındaki çember gittikçe daralıyor. Ve öfkeli milyonluk kalabalıklar kapılara dayandı dayanacak. Bu yüzden korku içerisinde panikle çok şiddetli tedbirler alıyorlar. Rüzgardan savrulan yaprağı bile Hamas’tan bilecek kadar telaşlılar. Ne diyelim, Allah artırsın, korktuğunuz başınıza bir an önce getirsin.

İsrail Kanal 7 televizyonu İsrail ordusunun Batı Şeria’da 80 Hamas yöneticisini gözaltına aldığını bildirdi.

İsrail ordu radyosu da askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde, Hamas ve bazı İslami Cihad yöneticilerine yönelik geniş çaplı gözaltı operasyonu başlatıldığını belirtti. Batı Şeria’da Hamas’a karşı güvenlik operasyonlarına devam edildiği kaydedildi.

Daha önce Hamas kaynaklarından yapılan açıklamada, İsrail askerlerinin Batı Şeria’da Hamas’ın lider kadrosunun evlerine baskın düzenleyerek aralarında eski bakan ve milletvekillerinin de bulunduğu 70 kişiyi gözaltına aldığı belirtilmişti.

İsrail yönetimi, perşembe gecesi Batı Şeria’daki Gush Etzion yerleşim birimi sakinlerinden üç Yahudi gencin kaybolmasından Filistinlileri sorumlu tutmuş, bu kişilerin bulunması için meclis, işgal operasyon yapma dahil geniş yetkiler vermişti.