İstanbul 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashkenazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, Askeri İstihbarat Daire Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri İstihbarat Başkanı Avishay Levi hakkında, bu zamana kadar duruşmaya gelmedikleri, Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü aracılığıyla gönderilen davetiyelere bu güne kadar cevap verilmediği, makul sürenin beklenildiği buna rağmen sanıkların duruşmaya gelmedikleri ve kaçak durumuna düştükleri belirtilerek yokluklarında tutuklanmalarına ve haklarında yakalama kararı çıkarılmasına karar verildi.

KIRMIZI BÜLTEN İLE ARANSINLAR

Davanın görüldüğü 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi, haklarında tutuklama kararı çıkarılan sanıkların yakalanmalarının uluslararası düzeyde yapılıp ve bu infaz için sanıklar hakkında kırmızı bülten çıkartılmasına ve bunun yerine getirilmesi için kırmızı bülten belgelerinin düzenlenmesine hükmetti.

Mahkemenin oy birliğiyle kabul ettiği 144 sayfalık iddianamede, şu an emekli olan dört komutan için 9'ar kez müebbet ve 18 bin 32’şer yıla kadar hapis isteniyor.

Şehid sayısı 10'a çıktı

Bu arada, Gazze’ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail askerlerince yapılan saldırıda ağır yaralanan Süleyman Uğur Söylemez, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede 51 yaşında şehid oldu.

Mavi Marmara gemisine 2010 yılında İsrail askerleri tarafından yapılan saldırıda ağır yaralanan Söylemez, 4 yıldır yoğun bakımda bulunuyordu. Dışkapı Hastanesi ve Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gördüğü tedavilerin ardından Ankara’daki evinde yoğun bakım altında tutulan Söylemez, 1 ay önce yeniden Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

Söylemez’in geçirdiği enfeksiyon nedeniyle 51 yaşında hastanede hayatını kaybettiği bildirildi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2 Ağustos 2010′da Söylemez’i tedavi gördüğü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret etmişti.

Gazze’ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail askerleri tarafından 2010 yılı Mayıs ayında yapılan saldırıda 9 kişi hayatını kaybetmiş, 30 kişi yaralanmıştı. Şehidimiz Süleyman Uğur Söylemez abimizle birlikte şehid sayısı 10 oldu.