Yasadışı İsrail Devleti Başbakanı, Filistin'e saldırılar ve ölümler devam ederken basın toplantısı düzenledi; sivilleri yanlışlıkla öldürdüklerini söyledi.

Netenyahu açıklamasında şu anki saldırılarının 2012’deki operasyondan çok daha şiddetli olduğunu söyledi:

“Gazze'de 1000'den fazla hedef vurduk. Hamas için güvenli hiçbir yer bırakmayacağız. Hamas'ın liderlerinin saklanabileceği hiçbir yer yok. 2012'de gerçekleştirdiğimiz 'Bulutların Sütunu' operasyonundan katbekat şiddetli bir operasyon düzenliyoruz.”

“Sivilleri yanlışlıkla vuruyoruz”

Hedeflerinin Hamas yetkilileri olduğunu söyledi, Hamas’ı sivillerin arkasına saklanmakla suçladı:

“Hamas liderleri ve savaşçıları sivillerin arkasında saklanıyor. Biz demir kubbe savunma sistemini kullanıyor ve geliştiriyoruz. Onlar ise sivillerin arkasında saklanıyor. Gazze'de siviller öldüğünde onları yanlışlıkla vurmuş oluyoruz. Asıl hedefimiz Hamas ve liderleri.”

“Hiçbir uluslarası baskı bizi durduramayacak”

Netenyahu uluslararası toplumun saldırılara yönelik tepkisini de yok saydı:

“Bir çok ülkenin başkanıyla görüştüm. Obama, Merkel ve Holland ile görüştüm ve hepsine şunu söyledim; hiçbir ülke  kendi vatandaşları üzerine füze atılırken öylece beklemez. Bizi vuranları çok şiddetli bir şekilde vurmaya devam edeceğiz. Hiçbir uluslararası baskı bizi durduramayacak. Askeri operasyonlara devam edilecek. Savunma sistemimiz sağlam ve onu geliştireceğiz. Gazze'de ölenlerden ve tüm sıkıntılardan Hamas sorumlu."